
Filter
I slutet på 2024 kommer en av världens bästa restauranger att göra sin sista servering. Det meddelar Noma och delägaren René Redzepi på Instagram.

"Att servera gäster kommer fortfarande vara en del av vilka vi är men att vara en restaurang kommer inte längre att definiera oss". Så skriver Noma på sin hemsida under "noma 3.0" som kommer att påbörjas 2025. Efter över 20 år som restaurang förvandlas Noma till ett stort testkök för matinnovation, en plats att utveckla nya smaker.
Förutom testköket på den platsen där restaurangen ligger idag kommer teamet på Noma att resa och leta efter nya sätt att dela med sig av sitt arbete. De ställer frågan: " Är det någonstans i världen vi måste åka för att lära oss?". Efter det kommer de göra en "Noma pop-up"-restaurang och sedan en säsong i Köpenhamn, mer än så avslöjar de inte. Läs mer på Nomas hemsida. Noma har öppet fram till slutet på 2024 och kommer att flytta sin verksamhet för ett gästspel i Kyoto i vår.
2003 öppnade René Redzepi Noma som snabbt blev en trendsättare inom utvecklingen av ny nordisk mat och i restaurangvärlden i stort. Namnet Noma kommer från en sammandragning av "nordisk mad". Den första Michelinstjärnan fick Noma 2005 och 2021 belönades de med sin tredje. Samma år blev de även utnämnda till nummer ett i World's 50 Best Restaurants Awards.

På TAK flörtar det japanska köket med det nordiska och du får njuta av maten ihop med Stockholms skönaste utsikt. Den gastronomiska ledaren Frida Ronge välkomnar dig till en modern och annorlunda upplevelse som inte liknar något annat.

Vi har pratat med Kockarnas kamp-aktuella Albin Edberg.

Erik ger oss krogtips och berättar vad som är ett måste på julbordet.

Sillmästarna Kalle och Dogge från Kagges ger sina jultips.