Artiklar

Spännande nyöppningar under 2022
Spännande nyöppningar under 2022
Nyöppnat och på gång i huvudstaden under året.
Emil ska sätta Umeå på cocktailkartan med 100% svenskt
Emil ska sätta Umeå på cocktailkartan med 100% svenskt
Emil Årengs nyöppnade storsatsning skapar cocktails i världsklass.
Restaurang Nook flyttar till större lokal på Söder
Restaurang Nook flyttar till större lokal på Söder
Efter 8 år på Åsögatan flyttar prisbelönta söderfavoriten Nook till större.
Frida Ronge: Soja i crème brûlée är fantastiskt
Frida Ronge: Soja i crème brûlée är fantastiskt
På TAK flörtar det japanska köket med det nordiska och du får njuta av maten ihop med Stockholms skönaste utsikt. Den gastronomiska ledaren Frida Ronge välkomnar dig till en modern och annorlunda upplevelse som inte liknar något annat.
Johan Jureskog:  Ät kött med gott samvete
Johan Jureskog: Ät kött med gott samvete
För Johan är det självklart att ha full koll på köttet han serverar. Full spårbarhet är viktigt.
Lieblings Gustav Hökstrand om tyskt vin
Lieblings Gustav Hökstrand om tyskt vin
Restaurang Liebling på Södermalm i Stockholm har gjort succé, trots corona. Gästerna har snabbt gjort både det tyska köket och vinerna till sina favoriter. Gustav Hökstrand, restaurangchef och sommelier, berättar om stockholmarnas nyvunna intresse.
Adam & Albins sommarkrog ÖN kommer tillbaka till Långholmen
Adam & Albins sommarkrog ÖN kommer tillbaka till Långholmen
Den stora succén Ön, Adam & Albins sommarrestaurang från 2020, kommer tillbaka. Den 28 juni är det säsongspremiär, även denna gång på Långholmen.
Vanligaste misstagen öldrickare gör
Vanligaste misstagen öldrickare gör
Omaka är restaurangen som också är ett bryggeri. Här utvecklar Hedda Spendrup och Christian Siberg ölsorter och maträtter som får smaksinnena att dansa. Men restaurangen är inget för traditionalister utan mer för dig som vill upptäcka ett nytt sätt att ta dig an öl.
Stjärnkrogens experiment: 800 hamburgare av en Rödkulla-ko
Stjärnkrogens experiment: 800 hamburgare av en Rödkulla-ko
KROGNYTT. Ateljé Gastrologik gör sitt första event – en Rödkulla-ko från Småland ska bli 800 hamburgare för take away helgen 14-16 maj.
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in