Johan Jureskog:  Ät kött med gott samvete
Johan Jureskog: Ät kött med gott samvete
För Johan är det självklart att ha full koll på köttet han serverar. Full spårbarhet är viktigt.
Lieblings Gustav Hökstrand om tyskt vin
Lieblings Gustav Hökstrand om tyskt vin
Restaurang Liebling på Södermalm i Stockholm har gjort succé, trots corona. Gästerna har snabbt gjort både det tyska köket och vinerna till sina favoriter. Gustav Hökstrand, restaurangchef och sommelier, berättar om stockholmarnas nyvunna intresse.
Adam & Albins sommarkrog ÖN kommer tillbaka till Långholmen
Adam & Albins sommarkrog ÖN kommer tillbaka till Långholmen
Den stora succén Ön, Adam & Albins sommarrestaurang från 2020, kommer tillbaka. Den 28 juni är det säsongspremiär, även denna gång på Långholmen.
Vanligaste misstagen öldrickare gör
Vanligaste misstagen öldrickare gör
Omaka är restaurangen som också är ett bryggeri. Här utvecklar Hedda Spendrup och Christian Siberg ölsorter och maträtter som får smaksinnena att dansa. Men restaurangen är inget för traditionalister utan mer för dig som vill upptäcka ett nytt sätt att ta dig an öl.
Stjärnkrogens experiment: 800 hamburgare av en Rödkulla-ko
Stjärnkrogens experiment: 800 hamburgare av en Rödkulla-ko
KROGNYTT. Ateljé Gastrologik gör sitt första event – en Rödkulla-ko från Småland ska bli 800 hamburgare för take away helgen 14-16 maj.
Krognytt: Jim och Jacob tar över klassiska Eriks Bakficka
Krognytt: Jim och Jacob tar över klassiska Eriks Bakficka
Ska “förvalta med respekt och förnya med känsla”. Efter 32 år blev pandemin det som tvingade Östermalmsklassikern Eriks Bakficka stänga. Nu är det klart att ägarna till Jim & Jacob tar över restaurangen.
Kliv in i Astoria – Björn Frantzéns nya lyxbrasserie
Kliv in i Astoria – Björn Frantzéns nya lyxbrasserie
Efter en lång tid av renovering och rivning slås nu portarna upp till Brasserie Astoria på Nybrogatan. Se bilder inifrån Björn Frantzéns nya storsatsning i det välkända 1870-talshuset som en gång var navet i Stockholms nöjesliv.
Andreas Helm: Därför kommer fransk mat alltid vara poppis
Andreas Helm: Därför kommer fransk mat alltid vara poppis
Andreas Helm, Brasserie Godot. Traditionell, rustik och elegant mat är devisen för Brasserie Godot som serverar stockholmarna fransk mat för tjugonde året i rad. Köksmästare Andreas Helms målbild är att allt ska vara perfekt och han utvecklar ständigt sina rätter.
Krognytt: Bastard har blivit Ruths – öppnar nu i Malmö
Krognytt: Bastard har blivit Ruths – öppnar nu i Malmö
Sedan populära Malmökrogen Bastard stängde i december har lokalerna på Mäster Johansgatan 11 stått under förvandling. Den 1 mars öppnar nya Ruths – restaurang, bageri och deli, som håller öppet för frukost, lunch och middag alla dagar i veckan.
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in