Krognytt

Här är krogarna som är nominerade till Nöjesguidens Stockholmspris 2022

Publicerad 5 dec 2022
nojesguiden stockholmspriset 2022 krog
Efter ett tvåårigt uppehåll på grund av pandemin är nu Nöjesguidens Stockholmspris tillbaka. Vilka vinnarna blir avgörs på fredag den 9 december på Södra Teatern i Stockholm.

Nominerade till Stockholmspriset 2022 kategori krog med motiveringar:

Tengu 
Krogfamiljen French Express hade inget dåligt cv sedan innan, men tillsammans med Jonas Lindgren som tidigare drivit Totemo Ramen gav de sig in på en ny nisch. Äktenskapet visade sig vara en lyckträff som inte bara resulterade i en ramen som utmanar om positionen som stadens bästa, utan även en omakase som heter duga. 
Tengu
Rådmansgatan 12
Stockholm
Läs mer
Tengu
Brutalisten 
Carsten Höller och Stefan Erikssons kreation på Regeringsgatan sätter råvaran i centrum på ett sällan skådat sätt. Detta i kombination med restaurangens manifest gör att den vid första anblicken har ett nästan anskrämligt konceptuellt uttryck, men väl på plats är det som att komma på familjemiddag hemma hos en knäpp konstnär. Det vill säga precis lika underbart som det låter. 
Brutalisten
Regeringsgatan 71
Stockholm
Läs mer
Brutalisten
Gazza
På väggen till Hornsgatans egen pastafabrik sitter en bild på Paul “Gazza” Gasgoine – en av stjärnorna i det engelska VM-lag som tog sig till semifinal i Italien 1990. Gasgoine spåddes en lysande framtid i just Italien, men karriären stoppades delvis av en större knäskada. Vi hoppas givetvis inte att något liknande skulle drabba bröderna Kim och Jesper Kvarnefält, men de får absolut inte pröva lyckan i Italien. De är alldeles för värdefulla på hemmaplan.
Gazza
Hornsgatan 66
Stockholm
Läs mer
Gazza