Krognytt

Michelin Guide 2024: De nordiska stjärnorna delas ut i maj

Publicerad 22 feb
michelin guide nordics 2024
Den 27 maj är det dags för Michelin Guide att dela ut de nordiska stjärnorna för 2024. Helsingfors har för första gången utsetts till värdstad för det prestigefyllda evenemanget som samlar Nordens främsta kulinariska talanger.
Precis som förra året hålls utdelningen av de nordiska stjärnorna i Finland, men i år hålls ceremonin i Helsingfors för första gången, på den historiska Savoy-teatern. Alla kockar som driver Michelinkrogar i de nordiska länderna kommer att bjudas in. Efter ceremonin kommer det att serveras en cocktailmiddag i Helsingfors stadshus där det bästa inom finsk och nordisk gastronomi kommer att stå i fokus.
Under ceremonin delas de åtråvärda Michelin-stjärnorna ut, samt de gröna Michelin-stjärnorna som går till restauranger som har utmärkt sig inom hållbar gastronomi. Flera andra utmärkelser kommer dessutom att utdelas under kvällen.
Ceremonin sänds live den 27 maj via Michelin Guides YouTube-kanal för alla som vill ta del av prisutdelningen i realtid.
Isabelle Wallin
Isabelle Wallin
Publicerad 22 feb

Michelinkrogar i Sverige

Här är några av landets nuvarande Michelinkrogar.
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in