Guide
Stockholms bästa köttrestauranger

Krogarna som är proffs på kött

Vi har samlat krogarna för alla köttälskare. I Stockholm finns många bra alternativ för köttätare, både när det gäller smak och omsorg för djur och miljö. Köttrestauranger, steakhouse och olika typer av grillat – här ska du boka bord om du vill äta en härlig köttbit av bästa kvalitet.

Bästa köttrestaurangerna i Stockholm just nu

Samtidigt som vegetariska vindar blåser över landet ökar också den kollektiva uppfattningen att ska man äta kött – ja då kan man lika gärna göra det ordentligt. Här är våra favoritköttrestauranger i Stockholm.
Restaurang AG
Restaurang AG
Kronobergsgatan 37, Stockholm
AG behöver knappast en närmare presentation vid det här laget. Jureskogs och Ljungquists köttrestaurang har under många år varit en av de absolut bästa och mest populära restaurangerna i Stockholm, och vill du inte ha en bit av de hängmörade köttstycken som hänger på display, är hamburgaren i baren en anledning att återvända.
Boka bord
Svartengrens
Svartengrens
Tulegatan 24, Stockholm
Berömda drinkar och en fantastisk dessertmeny i all ära – nu handlar det om bra kött och Svartengrens har det också. Med fokus på närproducerat och småskaliga producenter serverar de kött av högsta klass, och berättar gärna om varifrån köttet kommer, vilken typ av ko det var och hur länge just din bit har hängmörats.
Boka bord
The Flying Elk
The Flying Elk
Mälartorget 15, Stockholm
Hos tidigare Frantzén-ägda The Flying Elk kan de sitt kött. Förutom riktigt goda burgare gjorda på lyxiga råvaror serveras mycket vilt och spännande detaljer som älghjärta, oxrevben och kalvnacke. Även ölen är väl utvald och serveras alltid i rätt temperatur.
Bar Central Birger Jarlsgatan
Bar Central
Birger Jarlsgatan 41, Stockholm
Till Bar Central går du för en centraleuropeisk upplevelse och stans kanske godaste och största schnitzel. Är du sugen på något annat centraleuropeiskt väljer du i en menyn som innehåller olika rustika rätter med finess som schweinshaxe, knödel, hemgjord korv och langos. 
Boka bord
Griffins Steakhouse
Griffins Steakhouse
Klarabergsviadukten 67, Stockholm
Griffins är en sammetsklädd dröm för alla köttälskare som gärna tar en cocktail innan och efter maten. Beställ in kötträtter från grillen eller deras berömda korv med bröd eller kanske populära råbiffen. Den lekfulla inredningen och trevliga stämningen gör att du vill stanna här hela kvällen.
Boka bord
Köttmästarn
Köttmästarn
Tegnérgatan 32, Stockholm
Ett besök på Köttmästarn passar för en härlig middag eller en after work. På menyn finns bland annat olika träkolsgrillade köttbitar, charkbricka, råbiff, Boeuf Bourguignon. Till maten kan du välja dryck ur ett brett ölsortiment och en spännande drinklista. Det märks att de jobbar med hållbarhet och använder sig av riktigt bra råvaror.
Boka bord
Rolfs Kök
Rolfs Kök
Tegnérgatan 41, Stockholm
Med Johan Jureskog och Klas Ljungquist bakom spakarna förvaltas Rolfs Kök väl, inte minst när det kommer till kötträtterna. Menyn innehåller både restaurangens klassiker och nyare varmrätter, och tillsammans täcker de två sektionerna in ett stort spann av spännande kötträtter. Grundaren Rolfs idé var att inbjuda gästen att delta i skapandet av maträtten och därför är köket helt öppet och från baren kan man följa processen av hur en maträtt blir till.
Boka bord
Restaurang GUTE
Restaurang GUTE
Brunnsgatan 6, Stockholm
När Restaurang GUTE öppnade använde de sig endast av svenska råvaror. Nu har de vidgat sina vyer för att kunna erbjuda spännande kött från olika världsdelar och regioner. Här beställer du kött- och styckdetaljer som grillas på 600 grader i deras Mibrasa och sedan vilas till önskad stekgrad. Det finns också charkbräda, råbiff och olika menyer med kött i fokus.
Boka bord