Guide
Krogarna för alla köttälskare

Stockholms bästa köttrestauranger – krogarna som är proffs på kött

Vi har samlat krogarna för alla köttälskare, restauranger i Stockholm som är proffs på kött. I Stockholm finns många bra alternativ för köttätare, både när det gäller smak och omsorg för djur och miljö. Köttrestauranger, steakhouse och olika typer av grillat – här ska du boka bord om du vill äta en härlig köttbit av bästa kvalitet.

Bästa köttrestaurangerna i Stockholm just nu

Här är våra favoritköttrestauranger och steakhouse i Stockholm.
Restaurang AG
Restaurang AG
Kronobergsgatan 37, Stockholm
AG behöver knappast en närmare presentation vid det här laget. Jureskogs och Ljungquists köttrestaurang har under många år varit en av de absolut bästa och mest populära restaurangerna i Stockholm, och vill du inte ha en bit av de hängmörade köttstycken som hänger på display, är hamburgaren i baren en anledning att återvända.
Svartengrens
Svartengrens
Tulegatan 24, Stockholm
Berömda drinkar och en fantastisk dessertmeny i all ära – nu handlar det om bra kött och Svartengrens har det också. Med fokus på närproducerat och småskaliga producenter serverar de kött av högsta klass, och berättar gärna om varifrån köttet kommer, vilken typ av ko det var och hur länge just din bit har hängmörats.
Griffins Steakhouse
Griffins Steakhouse
Klarabergsviadukten 67, Stockholm
Ett äkta steakhouse i Stockholm! Griffins är en sammetsklädd dröm för alla köttälskare som gärna tar en cocktail innan och efter maten. Beställ in kötträtter från grillen eller deras berömda korv med bröd eller kanske populära råbiffen. Den lekfulla inredningen och trevliga stämningen gör att du vill stanna här hela kvällen.
Rolfs Kök
Rolfs Kök
Tegnérgatan 41, Stockholm
Med Johan Jureskog och Klas Ljungquist bakom spakarna förvaltas Rolfs Kök väl, inte minst när det kommer till kötträtterna. Menyn innehåller både restaurangens klassiker och nyare varmrätter, och tillsammans täcker de två sektionerna in ett stort spann av spännande kötträtter. Grundaren Rolfs idé var att inbjuda gästen att delta i skapandet av maträtten och därför är köket helt öppet och från baren kan man följa processen av hur en maträtt blir till.
Restaurang GUTE
Restaurang GUTE
Brunnsgatan 6, Stockholm
När Restaurang GUTE öppnade använde de sig endast av svenska råvaror. Nu har de vidgat sina vyer för att kunna erbjuda spännande kött från olika världsdelar och regioner. Här beställer du kött- och styckdetaljer som grillas på 600 grader i deras Mibrasa och sedan vilas till önskad stekgrad. Det finns också charkbräda, råbiff och olika menyer med kött i fokus.
ERTH Hötorgshallen
ERTH
Hötorgshallen, en trappa ner, plats nummer 8, Stockholm
ERTH är en hybrid av en köttdeli, gastronomisk restaurang och take-away där rotisseriet är hjärtat i verksamheten. Här serveras alltid en dagens rätt, ”plat du jour” och deras smakrika Goffa-mackor med extra allt.
Lennart och Bror Kött
Lennart Och Bror
Birger Jarlsgatan 83, Stockholm
Lennart Och Bror serverar en kortare meny där kvalitetskött sätter prägeln. Hit går du för ett glas, en enklare lunch, eller för en riktig fin köttbit till middag. Eller bara för att ta del av den trevliga stämningen.
Las Brasas
Las Brasas
Roslagsgatan 6, Stockholm
I Le Noms gamla lokaler på Roslagsgatan driver samma ägare idag Las Brasas. Hit går du för riktigt bra kött som chuleton, olika sorters wagyubiff och entrecote. Menyn är uppdelad i tapas och grillade kötträtter, inredningen är inspirerad av Sydamerika och Spanien.
The Old Smokehouse
The Old Smokehouse
Smedsuddsvägen 1, Saltsjö-Boo, Stockholm
Hos The Old Smokehouse i Nacka kombineras amerikansk barbecuetradition med svenskt rökhantverk till en underbar utsikt över Lännerstasundet. Inspirationen kommer från den amerikanska södern och Karibien med alltifrån heta kryddblandningar till härlig choklad och rom. Ett guldtips om man letar efter ett äkta smoke- och steakhouse i Stockholm.
Brisket & Friends City
Brisket & Friends
Upplandsgatan 7, Stockholm
En smokehouse-restaurang och en perfekt plats att stilla sina köttcravings på. Här röker de allt kött i amerikanska rökar med den finaste sortens hickoryträ. Välj protein som bland annat brisket och pulled pork och matcha sedan med någon smarrig sidorätt. Brisket & Friends finns i Stockholm city, på Söder, i Årsta och i Göteborg.
La Boca
La Boca
Fredsgatan 12, Stockholm
La Boca är en argentinsk restaurang med fokus på kött av högsta kvalitet. Här är det hög puls i den stimmig matsalen och det finns en färgstark cocktailbar där inspiration hämtas från Buenos Aires och de stökiga hamnkvarteren i La Boca, en stadsdel som representerar både Sydamerika och länderna kring medelhavet.
Redaktionen
Redaktionen
Publicerad 9 jul 2021 (ändrad 29 jan)

Barhäng och middag

Grymma barer som också serverar riktigt god mat.
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in