Guide
Smakfest

11 prisvärda avsmakningsmenyer i Stockholm

En avsmakningsmeny behöver inte betyda små rätter till stora summor. I den här guiden finns Stockholmskrogarna som serverar plånboksvänlig lyx: avsmakningsmenyer under tusenlappen! Följ med på en smakresa där restaurangerna väljer ut sina guldkorn och parar ihop med passande dryck.

11 Stockholmskrogar med avsmakningsmeny under 1000-lappen:

Nisch
Nisch
Dalagatan 42, Stockholm
Hos Nisch uppnår varenda tallrik en hög konstnärlig verkshöjd. För 895 kronor kommer de in, en efter en, i 6 serveringar som små vackra tavlor. Och smakerna sitter perfekt.
Petri
Petri
Kommendörsgatan 16, Stockholm
Petri på Kommendörsgatan serverar vanligtvis en hyllad tiorätters avsmakningsmeny. Just nu erbjuds en mindre version i sex serveringar för 890 kronor. Samma kreativitet och smakupplevelse utlovas! Och en vegansk variant finns vid förfrågan.
Dashi
Dashi
Rådmansgatan 23, Stockholm
Harry Jordås och Nathan Turley driver Dashi som fokuserar på smaker och traditioner från den japanska matkulturen och livsstilen. Stämningen är livfull och det är en unik och noga avvägd upplevelse. Dashi serverar en Osusume avsmakningsmeny för 995 kronor per person.
Minako
Minako
Västmannagatan 48, Stockholm
Minako är en hyllad sushibar med Tokyo-känsla. Jashim Uddin lämnade Bangladesh för att studera i Tokyo och återvände hem sju år senare som tränad sushikock. Efter bara några dagar gick nästa flyttlass till Stockholm och öppnade hyllade Minako vid Odenplan. Idag driver hans dotter Katarina stället och för Joshys dröm vidare. Här serveras en prisvärd omakase-meny från 725 kronor. Omakase evening i baren, 17 serveringar för 925 kronor.
SMAK Stockholm
Smak
Oxtorgsgatan 14, Stockholm
Smak har ett kul koncept som håller år efter år. Här får du chansen att testa många smaker, både dryck och mat, genom att bygga din egen avsmakningsmeny. Välj tre, fem eller sju stycken smaker och mat från hela världen. Pris: Tre smaker 475 kr, fem smaker 685 kr, sju smaker 795 kr. Menyn finns även som vegetarisk.
WOODSTOCKHOLM
WOODSTOCKHOLM
Mosebacke Torg 9, Stockholm
Woodstockholm började som en pop up-restaurang i ett garage i Svedmyra och blev snabbt en riktig krogsuccé när de öppnade på Mosebacke torg. Här serveras en avsmakningsmeny med fyra rätter med ekologiskt och hållbart producerade råvaror. Restaurangen har temaveckor som byts ut regelbundet. Menyn kostar 685kr per person.
Triton
Triton
Ringvägen 87, Stockholm
Triton är en prisvärd kvarterskrog som fått utmärkelsen Bib Gourmand av Guide Michelin. Här serveras mellanrätter från Medelhavet med förkärlek för Frankrike, Spanien och Italien. Här får du en trerätters för ca 600 kr.
Miss Voon
Miss Voon
Sturegatan 22, Stockholm
Miss Voon är en modern restaurang som kombinerar smaker från alla de asiatiska köken med en skandinavisk grund. Hos Miss Voon kan du äta omakase, en sjurättersmeny för 895kr per person. Matchande dryckespaket finns som tillval.
Växthuset
Växthuset
Hammarby Slussväg 2, Stockholm
Växthuset serverar mat som är styrd av vilka råvaror som är i säsong. Menyn är helt växtbaserad och skapad utifrån ett skandinaviskt perspektiv. Välj mellan den Lilla menyn (5 serveringar, 680 kr p.p.) eller Avsmakningsmenyn (7 serveringar, 850kr p.p.). Kombinera med ett dryckespaket med naturviner eller ett alkoholfritt dryckespaket.
Un Poco
Un Poco
Karlavägen 28, Stockholm
Un Poco är en robust italienare av det finare slaget med vacker inredning, härlig stämning och mysig atmosfär. Krogen drivs av delar av housefenomenet Swedish House Mafia och är hyllade för sina tryffelrätter. Välj mellan menyerna Un Poco (415 kr p.p.) eller Un Poco Grande (565 kr p.p.).
Farang
Farang
Tulegatan 7, Stockholm
Farang är en sydostasiatisk restaurang som serverar en avsmakningsmeny med utvalda rätter som tillsammans skapar en harmoni av hetta, syra, sälta och sötma. Menyn kommer i tre serveringar och den kan göras vegetarisk. Priset är 785 kr per person, och 765 kr per person för den vegetariska menyn.
Redaktionen
Redaktionen
Publicerad 15 mar 2023 (ändrad 1 feb)

Prisade finkrogar

Hyllade lyxrestauranger i Stockholm
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in