Guide
Smakfest

7 prisvärda avsmakningsmenyer i Stockholm

En avsmakningsmeny behöver inte betyda små rätter till stora summor. I den här guiden finns Stockholmskrogarna som serverar plånboksvänlig lyx: avsmakningsmenyer under tusenlappen! Följ med på en smakresa där restaurangerna väljer ut sina guldkorn och parar ihop med passande dryck.

7 Stockholmskrogar med avsmakningsmeny under 1000-lappen:

Nisch
Nisch
Dalagatan 42, Stockholm
Hos Nisch uppnår varenda tallrik en hög konstnärlig verkshöjd. För 950 kronor kommer de in, en efter en, i 6 serveringar som små vackra tavlor. Och smakerna sitter perfekt. Sellerisorbet med kolsyrad yoghurt, ja tack!
Boka bord
Prospero
Prospero Stockholm
Roslagsgatan 21, Stockholm
Hos den lilla krogen Prospero Stockholm skapas stora känslor hos gästerna. Smakkombinationerna är spännande, mottagandet är varmt och matchningen av viner får mungiporna att höjas ytterligare ett snäpp. Här serveras en femrättersmeny som kostar 895 kronor och den ändras ungefär en gång i månaden. Har du inte testat karljohansvamp-glass? Nu kan du få chansen.
Boka bord
Petri
Petri
Kommendörsgatan 16, Stockholm
Petri på Kommendörsgatan serverar vanligtvis en hyllad tiorätters avsmakningsmeny. Just nu erbjuds en mindre version i sex serveringar för 950 kronor. Samma kreativitet och smakupplevelse utlovas! Och en vegansk variant finns vid förfrågan.
Boka bord
Sushi Sho
Sushi Sho
Upplandsgatan 45, Stockholm
Efter att ha försvarat sin Michelinstjärna med bravur sedan 2016 behöver Sushi Sho ingen närmare presentation. Men vi kan påminna om att de fortfarande serverar sushi i världsklass och att deras Omakase, avsmakningsmeny, kostar 985 kronor och alltså fortfarande inte har passerat tusenlappen. Om chansen finns, testa något med "otoro".
Boka bord
Dashi
Dashi
Rådmansgatan 23, Stockholm
Efter hyllade gästspel har Harry Jordås & Nathan Turleys Dashi tagit klivet till att bli en egen restaurang. Dashi fokuserar på smaker och traditioner från den japanska matkulturen och livsstilen. Stämningen är livfull, unik och noga avvägd upplevelse. Dashi serverar en Osusume avsmakningsmeny för 945 kronor per person.
Boka bord
Minako
Minako
Västmannagatan 48, Stockholm
Minako är en hyllad sushibar med Tokyo-känsla. Jashim Uddin lämnade Bangladesh för att studera i Tokyo och återvände hem sju år senare som tränad sushikock. Efter bara några dagar gick nästa flyttlass till Stockholm och öppnade hyllade Minako vid Odenplan. Här serveras en prisvärd omakase-meny från 725 kronor. Omakase evening i baren, 19 serveringar för 925 kronor.
Boka bord
SMAK Stockholm
Smak
Oxtorgsgatan 14, Stockholm
Smak har ett kul koncept som håller år efter år. Här får du chansen att testa många smaker, både dryck och mat, genom att bygga din egen avsmakningsmeny. Välj tre, fem eller sju stycken smaker och mat från hela världen.
Boka bord
Redaktionen
Redaktionen
Publicerad 15 mar (ändrad 12 sep)

Prisade finkrogar

Hyllade lyxrestauranger i Stockholm