Guide
Smakfest
7 prisvärda avsmakningsmenyer i Stockholm
En avsmakningsmeny behöver inte betyda små rätter till stora summor. I den här guiden finns Stockholmskrogarna som serverar plånboksvänlig lyx: avsmakningsmenyer under tusenlappen! Följ med på en smakresa där restaurangerna väljer ut sina guldkorn och parar ihop med passande dryck.
7 Stockholmskrogar med avsmakningsmeny under 1000-lappen:
Agrikultur
Kväll efter kväll bevisar Agrikultur varför de förtjänar en stjärna i Guide Michelin. En meny kostar 825 kronor och får nog anses vara ett pangpris. Samtliga 4-5 serveringar plus tilltugg och extraserveringar är i absolut toppklass. Endast närproducerade och säsongsanpassade råvaror.
Prospero
Hos den lilla krogen Prospero i Stockholm skapas stora känslor hos gästerna. Smakkombinationerna är spännande, mottagandet är varmt och matchningen av viner får mungiporna att höjas ytterligare ett snäpp. Här serveras en femrättersmeny som kostar 895 kronor och den ändras ungefär en gång i månaden. Har du inte testat karljohansvamp-glass? Nu kan du få chansen.
Un Poco
Den hajpade italienaren på Karlavägen vet vad gästerna vill ha. Deras avsmakningsmeny Un Poco Grande för 545 kronor bjuder på utvalda rätter ur antipasti, primi och secondi. Beställ in ett glas av deras eget rödvin, luta dig tillbaka i den sammetsklädda stolen så känns livet lite bättre än innan, oavsett dagsform.
Emmer
Emmers skördemeny består av kökets val av rätter och finns i fem respektive sju serveringar, 790 kronor och 990 kronor. Passa på att testa den stora när du ändå har tagit dig till Ulriksdals Slottspark och kan njuta av den vackra miljön, spännande viner och grönsaker från den egna köksträdgården. Det egna bakade brödet på just emmervete.
Sushi Sho
Efter att ha försvarat sin Michelinstjärna med bravur sedan 2016 behöver Sushi Sho ingen närmare presentation. Men vi kan påminna om att de fortfarande serverar sushi i världsklass och att deras Omakase, avsmakningsmeny, kostar 895 kronor och alltså fortfarande inte har passerat tusenlappen. Om chansen finns, testa något med "otoro".
ICHI
Hos ICHI serveras "Yushoku": eleganta och säsongsinspirerade menyer till bra priser. För 785 kronor får du som gäst uppleva hur lokala råvaror förädlas med japanska tekniker och blir till smaker att minnas. Bakom Ichi står Saori Ichihara och krogrävar med förslutet från bl.a. Esperanto och Oaxen Krog. Snart middagstid? Skynda! Det finns några obokningsbara platser i baren.
Nisch
Hos Nisch uppnår varenda tallrik en hög konstnärlig verkshöjd. För 855 kronor kommer de in, en efter en, i 7 serveringar som små vackra tavlor. Och smakerna sitter perfekt. Sellerisorbet med kolsyrad yoghurt, ja tack!
Prisade finkrogar
Hyllade lyxrestauranger i Stockholm.