
Filter

En avsmakningsmeny behöver inte betyda små rätter till stora summor. I den här guiden finns Stockholmskrogarna som serverar plånboksvänlig lyx: avsmakningsmenyer under tusenlappen! Följ med på en smakresa där restaurangerna väljer ut sina guldkorn och parar ihop med passande dryck.


Misshumasshu bjuder på storstadsenergi med influenser från både New Yorks brasserier och Tokyos izakayor. Här samsas asiatiska kryddor med råvaror från Sydkorea och Thailand. För 850 kr serveras en omakasemeny – kockens urval av rätter att dela i hela sällskapet.
Birger Jarlspassagen
Stockholm

Nuvara arbetar nära lokala bönder, jägare och odlare och är ofta själva ute i naturen för att hitta råvaror i säsong. Resultatet är små, omsorgsfullt tillagade rätter där varje smak får ta plats. Fredagar och lördagar serveras avsmakningsmenyn ”Naturens val” för 995 kr – en förädlad smakresa genom säsongens allra bästa, med möjlighet till väl utvalda viner från små producenter.
Rådmansgatan 73
Stockholm


I Matsalen på DoMa erbjuds två fasta menyer som speglar restaurangens matfilosofi. För den som vill hålla sig under 1000 kr finns Klassikermenyn (980 kr) – en hyllning till DoMas mest älskade rätter. Här finns också en mer omfattande Säsongsmeny (1360 kr) som hämtar inspiration från säsongens råvaror, den egna odlingen på Ingarö och småskaliga producenter.
Nybrogatan 48
Stockholm

Blue Light Yokohama nära Nytorget erbjuder fasta menyer som visar bredden i det japanska köket. Den största är Izakaya Kaiseki Experience (795 kr) med omkring tio rätter. Dessutom finns mindre fyrarättersalternativ för 595 kr – både klassiskt och vegetariskt.
Åsögatan 170
Stockholm