Guide
10 prisade krogar i Göteborg

Guide till de 10 bästa restaurangerna i Göteborg

Letar du efter en riktigt bra restaurang i Göteborg? Här guidar vi till Göteborgs bästa restauranger just nu. Det här är krogarna som fått toppbetyg av recensenter och som vägrar lämna en gäst besviken. Söker du efter ett restaurangbesök utöver det vanliga och befinner dig i Göteborg är det dags att boka bord på någon av dessa pärlor.
SK Mat & Människor
SK Mat & Människor
Johannebergsgatan 24, Göteborg
Ett besök hos SK Mat och Människor är personligt och härligt. Det är en finkrog med en stjärna i Guide Michelin men de lyckas behålla en enkelhet. Här är menyn baserad på ett tiotal á la carte rätter med svenska smaker där de även har satt ihop två olika smakmenyer (fyra eller sex rätter) med passande paket av drycker. Rätterna bygger mycket på råvaror från närområdet och tillagas mitt i matsalen i ett helt öppet kök utan väggar - en upplevelse för alla sinnen.
Koka
KOKA
Viktoriagatan 12, Göteborg
Koka är en finkrog, men inte den klassiska finkrogen. De är belönade med en stjärna i Guide Michelin – men har något avslappnat över sig. När de planerar sin meny utgår de från att grönsaker, fisk och kött är mer som ett komplement. De jobbar med lokala producenter, odlare och uppfödare samt är Kravcertifierade och tilldelades Guide Michelins pris "Sustainable gastronomy" 2020.
Project
Project
Södra Vägen 45, Göteborg
Här är sammetsofforna under kristallkronorna nästan alltid fulla. Oavsett dag är det mycket folk. Kanske är det den goda stämningen och de nyskapande rätterna som lockar. På menyn finns bland annat sashimi på torsk med rökt kärnmjölk, bergamott & forellrom, och rödbetssorbet. Hör med personalen vad de rekommenderar för vin till maten, de har även vinpaket.
Tavolo
Tavolo
Magasingatan 19, Göteborg
Tavolo är en pampig italienare i de historiska Artilleristallarna. En middag här är härligt italiensk där hela sällskapet tar in flera olika rätter och delar dessa ”Sharing style”. Tavolos matinspiration är hämtad från alla regioner i Italien med en twist av New York.
Human Restaurang
Human
Risåsgatan 8, Göteborg
Human öppnade hösten 2021 med stjärnkocken och Årets Kock-vinnaren Martin Moses i spetsen. De serverar avsmakningsmenyer och dryckespaket där hållbarhet och kvalitet är genomgående för allt från mat till inredning. 2022 blev de utsedda till Årets Affärskrog av Dagens Industri.
Sjömagasinet
Sjömagasinet
Adolf Edelsvärds gata 5, Göteborg
Till Sjömagasinet går du för innovativ mat baserad på fisk och skaldjur, i en unik och inspirerande miljö. Krogen är en av Göteborgs mest klassiska fisk- och skaldjursrestauranger och de bjuder även på en härlig havsutsikt. Sjömagasinet är bland annat omnämnda i Guide Michelin.
Restaurang vRÅ
vRÅ
Drottningtorget 10, Göteborg
Hos vRÅ skapar arkitekturen i matsalen en riktig wow-känsla. Allt på menyn hållbart och spårbart och i en japansk/svensk tappning. Grönsakerna är från hotellets odlingar på taket och ekologiska lantbruk i Västergötland. Köttet köps från uppfödare som låter djuren leva så naturligt som möjligt. Fisken och skaldjuren kommer från säkra, vilda bestånd eller från kända odlare.
Familjen
Familjen
Arkivgatan 7, Göteborg
Värme, kärlek och hjärtlighet är tänkt att prägla ett besök hos Familjen. Restaurangen är som ett utvidgat vardagsrum där alla ska känna sig välkomna. Råvarorna styr menyerna och de kommer från odlare, fiskhandlare och köttproducenter i närheten. Familjen blev 2018 utsedd till Årets Hjärtekrog av White Guide och de innehar just nu utmärkelsen Bib Gourmand i Guide Michelin.
28+ 
28+ öppnade dörrarna för första gången 1985 och håller samma höga klass än idag. Bevisligen, eftersom de år efter år behåller sin stjärna i Guide Michelin. Här går det att välja på två olika avsmakningsmenyer och rätter från à la carte-menyn.
Redaktionen
Redaktionen
Publicerad 18 mar (ändrad 7 jun)
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in