Guide
10 prisade krogar i Göteborg

Guide till de 10 bästa restaurangerna i Göteborg

Letar du efter en riktigt bra restaurang i Göteborg? Här guidar vi till Göteborgs bästa restauranger just nu. Det här är krogarna som fått toppbetyg av recensenter och som vägrar lämna en gäst besviken. Söker du efter ett restaurangbesök utöver det vanliga och befinner dig i Göteborg är det dags att boka bord på någon av dessa pärlor.
SK Mat & Människor
SK Mat & Människor
Johannebergsgatan 24, Göteborg
Ett besök hos SK Mat och Människor är personligt och härligt. Det är en finkrog med en stjärna i Guide Michelin men de lyckas behålla en enkelhet. Här är menyn baserad på ett femtontal rätter med svenska smaker där de har satt ihop tre olika smakmenyer med passande paket av drycker. Rätterna bygger mycket på råvaror från närområdet och tillagas mitt i matsalen i ett helt öppet kök utan väggar - en upplevelse för alla sinnen.
Läs mer
Koka
KOKA
Viktoriagatan 12, Göteborg
Koka är en finkrog men inte den klassiska finkrogen. De är belönade med en stjärna i Guide Michelin – men har något avslappnat över sig. När de planerar sin meny utgår de från grönsaker, fisk och kött är mer som ett komplement. De jobbar med lokala producenter, odlare och uppfödare samt är Kravcertifierade och tilldelades Guide Michelins pris "Sustaniable gastronomy" 2020.
Läs mer
Project
Project
Södra Vägen 45, Göteborg
Här är sammetsofforna under kristallkronorna nästan alltid fulla. Oavsett dag är det mycket folk. Kanske är det den goda stämningen och de nyskapande rätterna som lockar. På menyn finns bland annat havskräfta med rabarber och hibiskus, grillad pollock med shiitakesvamp och ramslök, samt sorbet på gurka och mint med vitchoklad och basilika. Hör med personalen vad de rekommenderar för vin till maten. Du kommer få superbra service.
Läs mer
Tavolo
Tavolo
Magasingatan 19, Göteborg
Pampig italienare i de historiska Artilleristallarna. En middag här är härligt italiensk där hela sällskapet tar in flera olika rätter och delar dessa ”Sharing style”. Tavolos matinspiration är hämtad från alla regioner i Italien med en twist av New York.
Läs mer
Human Restaurang
Human
Risåsgatan 8, Göteborg
Human öppnade hösten 2021 med stjärnkocken och Årets Kock-vinnaren Martin Moses i spetsen. De serverar avsmakningsmenyer och dryckespaket där hållbarhet och kvalitet är genomgående för allt från mat till inredning. 2022 blev de utsedda till Årets Affärskrog av Dagens Industri.
Läs mer
Koizen
Koizen
Nordenskiöldsgatan 24, Göteborg
På Koizen är du i goda händer och menyn består helt och hållet av omakase - "kockens val" av sushi. Inne hos Koizen är sushi en konstform. Under 2 timmar presenteras en sushiupplevelse utöver det vanliga.
Läs mer
Restaurang vRÅ
vRÅ
Drottningtorget 10, Göteborg
Hos vRÅ skapar arkitekturen i matsalen en riktig wow-känsla. Allt på menyn hållbart och spårbart och i en japansk/svensk tappning. Grönsakerna är från hotellets odlingar på taket och ekologiska lantbruk i Västergötland. Köttet köps från uppfödare som låter djuren leva så naturligt som möjligt. Fisken och skaldjuren kommer från säkra, vilda bestånd eller från kända odlare.
Läs mer
28+ 
28+ öppnade dörrarna för första gången 1985 och håller samma höga klass än idag. Bevisligen, eftersom de år efter år behåller sin stjärna i Guide Michelin. Här går det att välja på avsmakningsmeny och i rätter från à la carte-menyn.
Bhoga
På Bhoga är det en slags avslappnad lyx som råder. Det är en finkrog belönade med en stjärna i Guide Michelin men samtidigt är det en skön och avslappnad stämning. De prisades även med "Sustaniable gastronomy"-utmärkelsen för sitt val av närproducerade råvaror i västkustområdet. Här erbjuder de skandinaviska råvaror som styrs av tillgång och fantasi.
Redaktionen
Redaktionen
Publicerad 15 maj 2021 (ändrad 5 sep)
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in