Filter
Tess Medina tog i veckan hem segern som Sveriges mästerkock 2024. Tävlingen som sändes under våren på TV4 har varit minst sagt spännande. Till slut tog Tess hem vinsten i finalen som stod mellan henne och Josefine Freij. Vi har ställt några frågor till Tess om finalen i tävlingen och om vad som händer framöver.
– Helt sjukt ju! Jag hade verkligen inte förväntat mig att vinna. Jag är ganska chockad, även fast det har gått lång tid sedan inspelningen av finalen och nu när den sändes.
– Jättenervös! Men jag kände ändå att jag hade ordning på min station och kände mig trygg. Jag var ändå tillräckligt nöjd med mina rätter som gick ut i finalen, jag kände att jag hade gjort mitt bästa.
– En blandning av att juryn tyckte att jag var i min bästa form någonsin och kanske att detaljerna som upplägg spelade roll. Josefin är sjukt duktig på att laga mat och jag tvivlar inte på att hennes smaker satt, men kanske att presentationen på hennes förrätt spelade in i juryns beslut.
– Förrätten i finalen! Rå tonfisk med avokadokräm, rättika, ponzudressing och kaviar.
– Hmm svår fråga... Tänk på att salta och syra! Det var saker som jag inte hade tänkt på särskilt mycket, framförallt syra. Plötsligt blev det som att jag började tänka "okej, den här rätten ska vara både krispig och ha syra".
– Det känns jättejättekul! Jag hoppas på att få göra fler kokböcker. Jag hade önskat att få göra det igen, men med lite mer tid. Kanske kunna åka på inspirationsresor och sedan skapa fler kokböcker efter det.
– Vi får se! Jag behöver ta den här helgen i alla fall för att landa, men jag har fått massa roliga förfrågningar om pop-ups på olika restauranger. Det gäller bara att välja rätt och inte ta på sig för mycket.
– Jag tycker det är najs att gå nånstans där det inte är så pretentiöst. Typ där man bara kan sätta sig ner i en bar och få en najs råbiff eller en god schnitzel och ta en öl.
– Man går ju typ aldrig ut längre, men:
Följ Tess Medina på hennes Instagramkonto och här hittar ni hennes nya kokbok.