Krognytt

Elitkockar lagar jullunch för välgörenhet

Publicerad 15 nov
kockelit kungsträdgården
Ta med kollegor, vänner och släkt för att äta en lunch som både gör gott och smakar gott. Den 19 december serverar nämligen flera elitkockar en jullunch för välgörenhet i Kungsträdgården. På menyn står gröt och julmackor, som alla säljs till förmån för välgörenhet - intäkterna går oavkortat till Stockholms Stadsmissions arbete för människor i utsatthet.
Sedan 2012 har denna jullunch återkommit och det är ett samarbete mellan Stockholms Stadsmission, Sweden Foodtech, City i Samverkan och projektet Stockholmsjul. Projektet syftar till att med värme och gemenskap bidra till en mänskligare stad. I år står bland annat Mathias Dahlgren, Paul Svensson, Alexandra Zazzi, Johan Jureskog, Sebastien Boudet och Malin Söderström och slevar upp gröt och serverar julmackor på årets jullunch. Självklart finns även vegetariska och veganska alternativ.
Lunchen serveras mellan kl 11-14 utomhus i Kungsträdgården och kostar 100 kronor, men du kan välja att avrunda uppåt till valfri summa eller välja det värdefulla erbjudandet “köp en, betala för två”. Intäkterna går oavkortat till Stadsmissionens arbete för människor i utsatthet och barn, unga och deras familjer.
Det finns även möjlighet att skänka julklappar på plats till behövande. Några av de saker som står på önskelistan i år är varma kläder, strumpor och presentkort på affärer som säljer tidigare nämnda varor. Läs mer här om vilka julklappar som efterfrågas och hur du kan bidra i jul.
Redaktionen
Redaktionen
Publicerad 15 nov
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in