Krognytt

Det här är finalisterna i Årets Kock 2024

Publicerad 17 jun
årets kock finalister 2024
Den 17 oktober avgörs finalen av prestigefyllda Årets Kock, SM i professionell matlagning. Här är finalisterna som tagit sig vidare efter två intensiva kvaldagar.
Den 11-12 juni avgjordes årets kvaltävling i Årets Kock, där 18 kockar tävlade om att bli en av de sex finalisterna som ska slåss om titeln den 17 oktober på Annexet i Stockholm.

Finalister i Årets Kock 2024:

  • Michael Andersson, Celeste/Frilans Petite Gastronomi
  • Lars Niklasson, ISS Danske Bank
  • Harald Linder, Persona
  • Magnus Åkerström, Bibliothek
  • Tobias Arndt, Aristo
  • Mikael Feuk, Gastro Gaspari
Finalen av Årets Kock 2024, SM i professionell matlagning, går av stapeln torsdagen den 17 oktober på Annexet i Stockholm.

Om tävlingen Årets Kock:

Årets Kock – SM i professionell matlagning består av tre tävlingsfaser. Först ut är receptkvalet där juryn röstar anonymt på de anmälda tävlingsbidragen, följt av kvalificeringstävling och final under hösten. Jurygruppen består av Sveriges främsta och mest etablerade kockar och personer med hög gastronomisk kompetens och erfarenhet, tillsammans kommer de att bedöma tävlingens olika delmoment.
Isabelle Wallin
Isabelle Wallin
Publicerad 17 jun
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in