
Filter
Stellagalan 2023 gick av stapeln den 23 oktober, för sjätte året i rad. Under en galakväll på Fotografiska i Stockholm presenterades alla årets vinnare. Stellagalan är en tillställning vars syfte är att lyfta, hylla och uppmärksamma kvinnor inom svensk gastronomi. Dessutom är ambitionen att göra skillnad i en bransch som både växer och utvecklas.

Stellagalans styrelse utsåg tillsammans med flera jurygrupper årets pristagare.
Stellabagare
Christina Tina Fernlund - Järna bageri, Södertälje
Stellabartender
Denise Sjöberg - Bar Brahe, Stockholm
Stellakock
Camilla Simonsson - VILDA, Göteborg
Stellakonditor
Jennie Elmerfors - Bread & Sweets, Västerås
Stellamedia
Tove Henkel Oskarsson - journalist Gastronaut Magasin, Lyngby
Stellamentor
Marie Skogström - Mat & Vin Slottsparken, Malmö
Stellaservis
Lida Admantius - Vinioni, Stockholm.
Stellasommelier
Anna Mellfors - Gemla, Stockholm
Stellahederspris
Lisa Förare Winbladh - journalist & författare, Stockholm
Foto: Susanne Kronholm. På bilden syns Styrelsen: Ida Ström, Karoline Nordefors, Anette Rosvall, Maja Bertas, Anita Lindström, Anna-Antonia Svedberg och Ella Nilsson.

För Johan är det självklart att ha full koll på köttet han serverar. Full spårbarhet är viktigt.

Andreas Helm, Brasserie Godot. Traditionell, rustik och elegant mat är devisen för Brasserie Godot som serverar stockholmarna fransk mat för tjugonde året i rad. Köksmästare Andreas Helms målbild är att allt ska vara perfekt och han utvecklar ständigt sina rätter.

Restaurang Liebling på Södermalm i Stockholm har gjort succé, trots corona. Gästerna har snabbt gjort både det tyska köket och vinerna till sina favoriter. Gustav Hökstrand, restaurangchef och sommelier, berättar om stockholmarnas nyvunna intresse.

Vi har pratat fredagssnacks, guilty pleasure-mat och krogpärlor med Garba-grundaren.