Search

Sillen & Makrillen

Helsingborg · $$$$$
  • Atmosfären
  • Maten
Om Sillen & Makrillen

Sillen & Makrillen är en restaurang i Helsingborg som ligger alldeles vid vattenbrynet med en härlig utsikt över sundet och Danmark. Ett ställe att koppla av på och se båtarna passera medan solen går ner vid horisonten. En sommardag i all ära men varför inte avnjuta en god supé en mörk höstdag när stormens vind och vågor slår mot fönstren.

Hos oss står maten och havet i centrum och med inriktning på fisk & skaldjur jobbar vi med utvalda råvaror från lokala leverantörer och anpassar menyn efter säsongens urval.

Vi håller traditionsenligt stängt under januari för att förbereda oss inför en ny säsong. Vi öppnar åter 29 januari och avslutar säsongen i december med en gnistrande nyårsfest.

Vi har öppet alla dagar i veckan under högsäsong 1 maj - 30 september samt onsdag – lördag under vinterhalvåret.

Vi erbjuder förutom en säsongsinspirerad à la carte såväl gåsmiddag som julmiddag när säsong faller på. Under vinterhalvåret utökar vi menyn och erbjuder såväl små som stora rätter unika för varje kväll.

Varmt välkomna!

Kommande events

Julmiddag

Kvällen startar med glögg och pepparkaka. Kall buffé serveras som förrätt sedermera väljer ni mellan fyra mindre varmrätter för att till sist avsluta med ett hemmagjort gottebord av praliner och godsaker.

  • 27 november

Sittningar

Matsal à la carte

Bokning inne i restaurangen. Vi har två stora uteserveringar som ej är bokningsbara. Vid fint väder och i mån av plats kan vi självklart flytta ut er reservation.

  • MånTisOnsTorFreLörSön

Brunch

Vår sommarbrunch består av en härlig buffé som kan avnjutas varje söndag från Maj - September.

  • Sön

Bardel à la carte

Bokning i vår bardel. Då sitter ni på lite högre barpallar eller barsoffa kring ett eget bord. Samma meny och service gäller självklart här som i övriga restaurangen.

  • MånTisOnsTorFreLörSön
Öppettider
  • Ons - Lör 17:00-01:00