Guide
Vinprovning

Vinprovning Stockholm – för nybörjare och finsmakare

Stockholm har flera helt fantastiska vinbarer som erbjuder vinprovningar. Här kan du njuta av gott vin och fördjupa dina kunskaper på samma gång. I den här guiden finns vinbarer där du kan boka vinprovningar, vinkvällar och Winemaker’s Dinner.

Guide till vinprovning i Stockholm

Ska du ge bort en vinprovning i present? Eller vill du lära dig mer om vin? Vinbarerna i den här guiden har alla en prisbelönt vinlista och erbjuder vinprovning. Se datum och teman för vinprovningar under restaurangernas ”läs mer”-knappar.
Grus Grus Vinbaren
Grus Grus Vinbaren
Karlbergsvägen 14, Stockholm
Grus Grus ligger vägg i vägg till krogklassikern Tranan precis vid Odenplan. De anordnar ofta vinprovningar med spännande vinsorter från okända områden. Hit går du för upptäcka nya viner på glas, för en after work med kompisarna, eller en kväll med familjen. Vinprovningarna pågår i cirka en timme och en sommelier reder ut begrepp, druvor och olika produktionsmetoder.
Voisine
Voisine & Folii
Erstagatan 21, Stockholm
Du hittar mysiga Voisine, systerkrog till vinbaren Folii, på Erstagatan 21. Både Voisine och Folii erbjuder uppskattade vinprovningar med olika teman som leds av någon av deras duktiga sommelierer.
Wasahof
Wasahof
Dalagatan 46, Stockholm
Vinprovningarna hos Wasahof hålls i deras 120-åriga vinkällare. Där går deras sommelier igenom dryckens historia, tillverkning och typer. Det finns möjlighet att boka för privata sällskap och boka in sig på öppna vinprovningar dit man är välkommen att prova vin tillsammans med andra intresserade på i förväg bestämda datum. En vinprovning hos Wasahof är en uppskattad upplevelse att ge bort.
Le Bon Canon
W By Wijnjas / Le Bon Canon
Scheelegatan 3, Stockholm
W by Wijnjas är himmelriket för den som både älskar vin och ost. För att finna de riktiga guldkornen besöker Wijnjas regelbundet vindistrikt runt om i världen, lär sig av vinbönderna, letar i deras vinkällare och smakar på resultaten. Boka in en vinprovning, ät på restaurangen eller köp med vin och ost till myskvällen hemma.
Eataly Piazza
Eataly
Biblioteksgatan 5, Stockholm
Hos Eataly händer det alltid massor av spännande saker. Varannan onsdag välkomnar de sina gäster till en italiensk kvällssittning med vinprovning. Deras kalender är fylld av roliga evenemang som temakvällar och kurser för matälskaren.
The Winery Hotel
The Winery Hotel
Rosenborgsgatan 20, Solna, Stockholm
The Winery Hotel är världens första vinhotell med två restauranger, en vinbar och en takbar högst upp på hotellets takterass. I lobbyn ligger vinbaren Winemaker's Bar varifrån vinprovningar och guidade turer startar. Här finns också ett fullt utrustat vineri där de gör vin på druvor från Toscana.
Spritmuseum
Sprimuseum är en sann pärla när det kommer till dryck. Här får du alltid ny kunskap av den kunniga personalen i en väldigt trevlig miljö och god mat. Kombinera ett besök på museet med mat och dryck i restaurangen eller boka in deras omtyckta vinprovningar med olika teman.
Redaktionen
Redaktionen
Publicerad 27 aug 2020 (ändrad 11 jan)

Vinbarer i Stockholm

Mysiga vinbarer med spännande vinlistor.
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in