Guide
Nyöppnat i Göteborg

Nyöppnad restaurang i Göteborg – nya barer och krogar 2023

Sugen på att testa en ny restaurang i Göteborg? Här finns nyöppningarna från 2023 som du vill hålla koll på. Allt från mindre barer till storsatsningar i Göteborg med omnejd.

Göteborgskrogarna som öppnade 2023

Restauranger som öppnat i Göteborg under 2023.
Nou
Nou
Kungsportsavenyn 7, Göteborg
Nou är ett restaurang-palats på Avenyn som erbjuder en bred palett av smaker och kulturella influenser med en svensk råvarumedvetenhet. Förvänta dig fantasifulla smaker och uppläggningar, elegans och vågad gastronomi och snälla priser.
Saga
Saga
Aschebergsgatan 26, Göteborg
Denna krog är en nytänkande asiastisk fine dining-Saga med fokus på Singapore och Sydostasien. Singapore är ett land med stor variation gällande kulturer och detta syns väl i deras mat. Här får ni uppleva det Sydostasiastiska köket kombinerat med svenska och lokala råvaror i fokus.
Brasserie Draken
Brasserie Draken
Olof Palmes plats 2, Göteborg
Brasserie Draken är en livlig mötesplats 33 våningar över Göteborg. Högt över älven och hamnen, mitt på Järntorget, svävar Brasserie Draken. Restaurangen ligger i Clarion Hotel Draken och bjuder in till en elegant, avslappnad och stimmig miljö.
2rum Bar & Kök
Aschebergsgatan 40. 2rum Bar & Kök är precis som det låter, en liten mysig restaurang med två rum. Bakom restaurangen står en krögarfamilj med en ambition om en restaurang där besöket känns glatt och personligt, en mötesplats där man vill umgås och längta tillbaka till.
Faccia Grassa
Faccia Grassa vid Olskroken har tidigare haft flera popups med pastakvällar på restauranger som Folk, Wine Mechanics och Ma Cuisine. Hösten 2023 öppnade de “En ravioleria någonstans mellan idé och verklighet" som de själva beskriver det, på en egen adress.
Restaurang Husette
Husette
Konstepidemins väg 6, Göteborg
Bistron Husette Kök & Kultur håller hus i konstnärskollektivet Konstepidemin. Se fram emot internationell mat och fokus på naturvin och hantverksöl. Dessutom bjuder de ofta in jazzartister, liveband och DJ:s.
Thaibaren
Thaibaren
Övre Husargatan 5, Göteborg
Dela på thailändska smårätter hos Thaibaren på Övre Husargatan 5. Thaibarens filosofi är att tillaga mat från grunden, med färska råvaror och kärlek. De flesta av deras rätter kan beställas som vegetariska eller veganska.
Robb
Restaurang Robb på Mariagatan 16 i Majorna har fokus på fluffig napolitansk pizza och ett stort utval av naturvin.
Hasselssons Macklucka
Hasselssons populära mackor har nu tagit sig från Majorna till Stora Saluhallen. Hasselssons Macklucka serverar välfyllda mackor i persiskt Barbari bröd. Här finns både vegetariska mackor och mackor med kött, så som Hasselssons egna Reuben Sandwich.
Tizne
Hos Tizne får du en genuin mexikansk matupplevelse. Restaurangen ligger på Fjärde Långgatan i Linnéstaden, men maten och drycken tar dig till flera regioner i Mexiko. Smaka rätter som birria och carnitas och njut av en cocktail eller mocktail till. Det finns även en barmeny med lite enklare rätter för den som vill svänga förbi lite spontant.
Bar Minimal
Bar Minimal ligger vid Skanstorget och har en meny som främst erbjuder pizza (även vegansk sådan). Till efterrätt har de mjukglass i flera smaker. Här finns många naturviner att testa, då personalens vinintresse är stort. Ett avslappnat ställe att umgås på, vardag som helg.
Heurlins
En saltstänkt havsbistro med stort sötsug, så beskriver Heurlins sig själva. Restaurangen som ligger i Clarion Hotel Draken vid Järntorget kommer att bjuda på allt från mat från havet och hantverksöl, till bubbel och bakverk.
nyoppnad restaurang 2023 husette
Restaurang Husette på Konstepidemins väg.
Chicca Belloni
På Chicca Belloni kommer du kunna njuta av okonstlad medelhavsmat som tar sinnet från Rosenlund till Italien.
Sing Sing
På Sing Sing kan du njuta av en mix av klassisk och modern asiatisk streetfood och sedan sjunga hela kvällen. Här bokar man en egen karaokebox med sitt sällskap och kan se fram emot en härlig kväll, med middag innan eller efter skönsången.
Velvet
På Andra Lång finner du burlesquebaren Velvet. Slungas tillbaka i tiden till 1920-talet och njut av italiensk mat som Scrocchiarella-pizza och ost och chark. Fortsätt sedan festen i baren där du kan dansa kvällen lång.
Perspolis
Upplev den persiska matkulturen på genuina Perspolis. Här serveras hemlagad mat med noga utvalda ingredienser. Njut av grillrätter och goda röror, avsluta med en kopp persiskt te och nygjorda sötsaker. Perspolis ligger på Mölndalsvägen 95.
Jesper På Hörnet
Jesper På Hörnet beskriver sig som "ett rum för vin". Här erbjuds goda viner och andra ädla drycker, i kombination med tilltugg och mat. Hörnet i fråga ligger på Tegnérsgatan 26.
Le 20ème
Dröm dig bort till Frankrike på den här lilla kvartersbistron och vinbaren vid Gamlestadstorget. Hos Le 20ème finns massor av vin att husera bland och fransk ost och chark att avnjuta, kanske över ett parti schack.
Grace Sports Bar
På Grace Sports Bar på Avenyn läggs lika stor vikt vid att använda högkvalitativa råvaror som att skapa cocktails av högsta klass. Gastrobarmenyn tillsammans med sportögonblicken och speakeasy-stämningen gör att detta är en trivsam plats för både den hungriga och den sportintresserade.
Poppy
På Poppy serveras endast lunch, och de har inte öppet på helgen. Men de själva beskriver sig själva som “en mycket seriös restaurang och snart en vinbar”, så detta kanske snart ändras. Besök dem på under lunchtid på Fjärde Lång under måndag-fredag tills vidare!
Alba & Röda Rummet
Marcus Bortheiry från Bang matbar startar dubbelkrog i de nybyggda husen på Järntorgsgatan. Den gamla krogen Röda rummet får en ny skepnad som ett litet patisserie, tillsammans med systerkrogen Alba - ett brasserie. På Röda Rummet blir det fokus på grogg och smördegar, medan Alba fokuserar på säsongsbaserad trerätters.
nyoppnad restaurang goteborg 2023 buteco
Buteco, latinamerikansk gastropub på Odinsgatan.
Makka Ölkafé
Hos Makka på Hisingen står just mackan i fokus. Ölkafétraditionen har återupplivats och här kan du komma in och ta en tidig kaffe, äta lunch, fika eller spendera en helkväll med trevlig mat och dryck.
Buteco
Gastrobaren Buteco har en stark dragning mot det latinamerikanska köket. Njut av färgglada enklare rätter, kreativa cocktails och fantastiska viner noggrant utvalda av Michael John & Jean Henkel.
Löfqvist å Vi
Löfqvist å Vi har öppnat en systerkrog till lokalen i Arkaden. På Västra Hamngatan serveras lunch och à la carte med fokus på vällagad husmanskost.
Balagan
Dela på mellanrätter med smak av Mellanöstern, och extra fokus på Tel Aviv, på Balagan. Namnet betyder kaos på hebreiska, och ägarna har valt det i en positiv bemärkning. Hos Balagan får du ett kaos av olika kulturer och mattraditioner.
Falafel House
Ett av Malmös populära falafelställen har tagit sig till Göteborg. På Falafel House serveras krispig nygjord falafel i egenbakat bröd, med grönsaker, såser och allt som hör till.
Cơm
Vietnamesiska restaurangen Cơm bjuder in till landets härliga matkultur. På menyn finns klassiska vietnamesiska rätter som vårrullar, nudlar och bánh mì, med både vegetariska och veganska alternativ.
Karibia
Upptäck det karibiska köket hos Karibia. På menyn finns rätter med kött, fisk och vegetariskt - med karibiska smakinfluenser som papaya och kokos. Självklart finns det en gedigen lista på rom och härliga drinkar, och ibland spelar liveband.
Dirty Dough
Napolitansk pizza, pasta och öl. Dirty Dough, som ursprungligen öppnade på Lindholmen, har nu utökat med en restaurang på Järntorget.
Redaktionen
Redaktionen
Publicerad 6 sep 2023 (ändrad 30 apr)

Populärt

Vattentäta restaurangtips i Göteborg.
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in