Guide
Nyöppnat i Göteborg

Nyöppnad restaurang i Göteborg – nya barer och krogar 2023

Sugen på att testa en ny restaurang i Göteborg? Här finns nyöppningarna du vill hålla koll på. Allt från mindre barer till storsatsningar i Göteborg med omnejd.

Nyöppnad restaurang i Göteborg

Göteborgskrogarna som nyligen slagit upp dörrarna.
Husette
Konstepidemins väg 6, Göteborg
Bistron Husette Kök & Kultur håller hus i konstnärskollektivet Konstepidemin. Se fram emot internationell mat och fokus på naturvin och hantverksöl. Dessutom bjuder de ofta in jazzartister, liveband och DJ:s.
Boka bord
Thaibaren
Övre Husargatan 5, Göteborg
Dela på thailändska smårätter hos Thaibaren på Övre Husargatan 5. Thaibarens filosofi är att tillaga mat från grunden, med färska råvaror och kärlek. De flesta av deras rätter kan beställas som vegetariska eller veganska.
Boka bord
Robb
Restaurang Robb på Mariagatan 16 i Majorna har fokus på fluffig napolitansk pizza och ett stort utval av naturvin.
Hasselssons Macklucka
Hasselssons populära mackor har nu tagit sig från Majorna till Stora Saluhallen. Hasselssons Macklucka serverar välfyllda mackor i persiskt Barbari bröd. Här finns både vegetariska mackor och mackor med kött, så som Hasselssons egna Reuben Sandwich.
Tizne
Hos Tizne får du en genuin mexikansk matupplevelse. Restaurangen ligger på Fjärde Långgatan i Linnéstaden, men maten och drycken tar dig till flera regioner i Mexiko. Smaka rätter som birria och carnitas och njut av en cocktail eller mocktail till. Det finns även en barmeny med lite enklare rätter för den som vill svänga förbi lite spontant.
Bar Minimal
Bar Minimal ligger vid Skanstorget och har en meny som främst erbjuder pizza (även vegansk sådan). Till efterrätt har de mjukglass i flera smaker. Här finns många naturviner att testa, då personalens vinintresse är stort. Ett avslappnat ställe att umgås på, vardag som helg.
Suggan Vinbar
Vinbaren Suggan öppnar under 2023 i Majorna. Tills dess kan man träffa dom på olika pop ups, till exempel under Way Out West och på Lindholmen Street Food Market.
Heurlins
Öppnar i oktober 2023. En saltstänkt havsbistro med stort sötsug, så beskriver Heurlins sig själva. Restaurangen som ligger i Clarion Hotel Draken vid Järntorget kommer att bjuda på allt från mat från havet och hantverksöl, till bubbel och bakverk. Endast drop in!
nyoppnad restaurang 2023 husette
Restaurang Husette på Konstepidemins väg.
Chicca Belloni
Öppnar i september 2023. På Chicca Belloni kommer du kunna njuta av okonstlad medelhavsmat som tar sinnet från Rosenlund till Italien.
Sing Sing
På Sing Sing kan du njuta av en mix av klassisk och modern asiatisk streetfood och sedan sjunga hela kvällen. Här bokar man en egen karaokebox med sitt sällskap och kan se fram emot en härlig kväll, med middag innan eller efter skönsången.
Velvet
På Andra Lång finner du burlesquebaren Velvet. Slungas tillbaka i tiden till 1920-talet och njut av italiensk mat som Scrocchiarella-pizza och ost och chark. Fortsätt sedan festen i baren där du kan dansa kvällen lång.
Perspolis
Upplev den persiska matkulturen på genuina Perspolis. Här serveras hemlagad mat med noga utvalda ingredienser. Njut av grillrätter och goda röror, avsluta med en kopp persiskt te och nygjorda sötsaker. Perspolis ligger på Mölndalsvägen 95.
Jesper På Hörnet
Jesper På Hörnet beskriver sig som "ett rum för vin". Här erbjuds goda viner och andra ädla drycker, i kombination med tilltugg och mat. Hörnet i fråga ligger på Tegnérsgatan 26.
Le 20ème
Dröm dig bort till Frankrike på den här lilla kvartersbistron och vinbaren vid Gamlestadstorget. Hos Le 20ème finns massor av vin att husera bland och fransk ost och chark att avnjuta, kanske över ett parti schack.
Grace Sports Bar
På Grace Sports Bar på Avenyn läggs lika stor vikt vid att använda högkvalitativa råvaror som att skapa cocktails av högsta klass. Gastrobarmenyn tillsammans med sportögonblicken och speakeasy-stämningen gör att detta är en trivsam plats för både den hungriga och den sportintresserade.
Poppy
På Poppy serveras endast lunch, och de har inte öppet på helgen. Men de själva beskriver sig själva som “en mycket seriös restaurang och snart en vinbar”, så detta kanske snart ändras. Besök dem på under lunchtid på Fjärde Lång under måndag-fredag tills vidare!
Alba & Röda Rummet
Öppnar sommaren 2023. Marcus Bortheiry från Bang matbar startar dubbelkrog i de nybyggda husen på Järntorgsgatan. Den gamla krogen Röda rummet får en ny skepnad som ett litet patisserie, tillsammans med systerkrogen Alba - ett brasserie. På Röda Rummet blir det fokus på grogg och smördegar, medan Alba fokuserar på säsongsbaserad trerätters.
nyoppnad restaurang goteborg 2023 buteco
Buteco, latinamerikansk gastropub på Odinsgatan.
Makka Ölkafé
Hos Makka på Hisingen står just mackan i fokus. Ölkafétraditionen har återupplivats och här kan du komma in och ta en tidig kaffe, äta lunch, fika eller spendera en helkväll med trevlig mat och dryck.
Buteco
Gastrobaren Buteco har en stark dragning mot det latinamerikanska köket. Njut av färgglada enklare rätter, kreativa cocktails och fantastiska viner noggrant utvalda av Michael John & Jean Henkel.
Löfqvist å Vi
Löfqvist å Vi har öppnat en systerkrog till lokalen i Arkaden. På Västra Hamngatan serveras lunch och à la carte med fokus på vällagad husmanskost.
Balagan
Dela på mellanrätter med smak av Mellanöstern, och extra fokus på Tel Aviv, på Balagan. Namnet betyder kaos på hebreiska, och ägarna har valt det i en positiv bemärkning. Hos Balagan får du ett kaos av olika kulturer och mattraditioner.
Falafel House
Ett av Malmös populära falafelställen har tagit sig till Göteborg. På Falafel House serveras krispig nygjord falafel i egenbakat bröd, med grönsaker, såser och allt som hör till.
Cơm
Vietnamesiska restaurangen Cơm bjuder in till landets härliga matkultur. På menyn finns klassiska vietnamesiska rätter som vårrullar, nudlar och bánh mì, med både vegetariska och veganska alternativ.
Karibia
Upptäck det karibiska köket hos Karibia. På menyn finns rätter med kött, fisk och vegetariskt - med karibiska smakinfluenser som papaya och kokos. Självklart finns det en gedigen lista på rom och härliga drinkar, och ibland spelar liveband.
Dirty Dough
Napolitansk pizza, pasta och öl. Dirty Dough, som ursprungligen öppnade på Lindholmen, har nu utökat med en restaurang på Järntorget.
Har du tips på nyöppningar i Göteborg? Mejla oss gärna på [email protected]. Den här guiden uppdateras löpande under hela året.
Redaktionen
Redaktionen
Publicerad 6 sep

Populärt

Vattentäta restaurangtips i Göteborg.