Guide
Bon appétit!
Fransk restaurang Stockholm – klassiskt och modernt
I den här guiden finns restaurangerna för dig som söker klassisk fransk mat, högklassig fransk bistro och små hål i väggen inspirerade av de parisiska caféerna. Alla platser att mötas, äta och dricka riktigt god mat från Frankrike – från rustikt och lantligt till lyxigt franskt.
Fransk restaurang i Stockholm
Chez Jolie
Lantlig rustik fransk mat möter lyxig storstadsbistro.
Brasserie Godot
Franskt brasserie med trevlig atmosfär och bra kött.
Brasserie Bobonne
Intim kvarterskrog som serverar vällagade och tidlösa franska rätter.
Kasten
Ett Parisiskt vattenhål där råvaran har en central plats på tallriken.
Bistro Bisous
Franskinspirerad kvarterskrog i hjärtat av Östermalm.
Pas d'Art
Konstnärligt, gott och kreativt från morgon till kväll.
Restaurang Bergamott
Fransk kvarterskrog med meny som ändras dagligen.
Allegrine
En varm bistroatmosfär med en meny skapad ur Danyel Couets franska matminnen.
Wasahof
Klassisk skaldjursrestaurang med ostron som specialitet och en vacker utsikt mot Vasaparken.
Luzette
Modernt brasserie med inspiration från internationella centralstationer.
Café Cuvée
Kvartersbistro med lite extra fokus på det svenska och franska köket.
The Sparrow Wine Bar & Bistro
Franskt bistro som gömmer sig inuti snygga boutiquehotellet The Sparrow Hotel.
Brasserie Balzac
Franskt brasseri med landsbygdens rustika husmanskost och storstadens mångfald.
The Hills
Brasserie med trevlig bar på toppen av Götgatsbacken.
Bistro Arsenalen
Medelhavsbistro och champagnebar på Blasieholmen.
Café Nizza
Avslappnad kvarterskrog där spontanitet och det franska står i fokus.
Ruby Bistro
Fransk bistro med rätter och atmosfär från Paris.
Fler franska restauranger i Stockholm
Fransk restaurang i Stockholm
Stockholm har gått från att ha främst klassiska franska restauranger med elegant atmosfär, som passar bra för romantiska middagar eller för att fira speciella tillfällen till att ha flera franska krogar med enklare lokaler med kortare menyer. Söker du en fransk vinbar är även då utbudet mycket större i dag än för bara ett par år sedan. Se vår guide till Stockholms vinbarer här.
Vad kännetecknar en fransk restaurang?
Det franska köket är känt för att vara ett av de mest inflytelserika köken i världen. På franska restauranger fokuserar de på att använda högkvalitativa råvaror och kombinera dessa på kreativa och smakrika sätt. Det franska köket är också känt för sin noga utvalda vinlista och för att servera maten i en formell och elegant miljö.På menyn finns. ofta specialiteter som croissants, baguetter, escargots, coq au vin, patéer och moules marinières. Dessutom kan en fransk restaurang ha en mycket hög nivå av service, med anställda som är välutbildade och kan hjälpa till med att välja rätter och viner som passar till maten. Interiören brukar ha träpaneler längst väggarna, vita dukar på borden och levande ljus.
Vad är skillnaden på brasserie och bistro?
Brasserie och bistro är båda typer av restauranger, men de har viss skillnad i stil och atmosfär. En brasserie är vanligtvis större än en bistro och erbjuder ofta en mer varierad meny med en bredare utbud av franska och internationella rätter. De brukar också ha en större och oftast mer formell matsal. En bistro, å andra sidan, är vanligtvis mindre och mer stimmig, och erbjuder en mer begränsad meny med traditionell fransk mat. Bistron brukar också ha en mer avslappnad atmosfär, och är vanligtvis lämpligare för ett glas, en snabbare lunch eller en lättare middag.
Fler guider
5 heta Stockholmskrogar att besöka i höst
Fira fars dag på restaurang i Stockholm
Julbord på julafton i Malmö – restauranger som har öppet
Julbord på julafton i Göteborg
Fira fars dag på restaurang i Göteborg
Julbord i Göteborg
Fira fars dag på restaurang i Malmö
Vegetariska och veganska julbord 2024
Mårten Gås och gåsamiddag i Stockholm