Guide
Stockholms godaste glass just nu

Här hittar du Stockholms godaste glass – 10 glassbarer att besöka

Vilka gör Stockholms bästa glass? Vi guidar till 10 populära glassbarer som har den godaste glassen i Stockholm. Det här är glassbarerna som har ringlande köer så fort solen tittar fram.
De senaste åren har pinnglassen i närmaste mataffär fått stor konkurrens av riktigt god gelato, vegansk glass, sorbet, ekologisk glass och yoghurtglass. Glass eller gelato – vad är skillnaden? Gelato betyder glass på italienska men skiljer sig från den klassiska gräddglassen. Gelato görs nästan aldrig med grädde utan innehåller endast mjölk, socker och smaksättare. Sedan är konsistensen på gelato lite mer kompakt eftersom man inte arbetar in lika mycket luft i den.

Stockholms godaste glass just nu

Scarfó
Ålstensgatan 12, Bromma. På Ålstensgatan i Bromma är det alltid kö till den italienska glassbaren Scarfó. Där väntar grannar, innerstadsbor och turister tålmodigt på en gelato utöver det vanliga. Nyckeln till kundernas hjärtan och de fina utmärkelserna som Scarfó tagit emot sedan de öppnade är en djup passion till gelato och genuina val av ingredienser. Scarfós gelato är helt utan konserveringsmedel och färgämnen.
Gelato Caput Mundi
Åsögatan 148, Södermalm. Vid Axel Landquist Park på Södermalm tillverkar Gelato Caput Mundi ”gelato naturale”. Råvarorna kommer direkt från småskaliga gårdar och producenter i Italien och Sverige. Vilka smaker som finns varierar dag för dag men kan vara till exempel: italiensk lyxvanilj med en ton av citron, hasselnöt från Piemonte, klassisk mörk choklad med rostade hasselnötter, pistasch från Bronte.
Triple Oh! Ice Cream
Nybrogatan 23, Östermalm. En året-runt-öppen dessertglassbar som skapar gelato med kvalitativa och naturliga råvaror. Besök genast om du vill uppleva en alldeles underbar glassupplevelse.
Aryam
Sankt Paulsgatan 3, Södermalm. Aryam är ett prisbelönt glasscafé vid Slussen startat av konditorn Hosanna Amanuel. Här serveras gästerna hantverksgelato när den är som allra bäst och en pistagesmak som har ett rykte att vara Stockholms bästa.
La Gelateria SoFo
Götgatan 90, Södermalm. La Gelateria SoFo är en italiensk gelateria med skandinaviska smakinfluenser, närmare bestämt från Norrland. Familjeägt och galet gott där all glass tillverkas från grunden i butiken.
Snö
Odengatan 92, Kvarnholmen, Täby Centrum, och Hornstull. Snö har snabbt gjort sig känt som glasstället med hög kvalitet och spännande smaker. Förutom de traditionella smakerna dyker det upp nyskapande varianter som: vanilj med olivolja och havssalt, ängssyra med päron och ingefära eller sorbet på vit persika, basilika och citron.
Francis & Francis
Karlbergsvägen 44, Vasastan. Francis & Francis gör Stockholms kanske vackraste (och enligt många godaste) mjukglass. Vid varje besök finns spännande nya smaker på mjukglass som svart sesam, vanilj & muscovadosocker & alltid någon smarrig fruktsorbet. 
Ett Bageri
Jungfrugatan 70, Östermalm. Hos Ett Bageri finns nybakat bröd, knäckebröd, bullar, kakor och tårtor – men också deras prisbelönta glass. Smakerna varierar och brukar skrivas ut på griffeltavlan utanför. Det kan vara till exempel: ljus choklad, pistage, brynt smör och salvia, saffran, blodapelsinsorbet.
Fryst
Kungsholms strand 167, Kungsholmen. Hos populära Fryst på Kungsholmen varierar smakerna efter säsong och humör men kan bestå av till exempel: blodapelsin, kokos, pistage, choklad, saltkaramell, saltlakrits, gräddmjölk jordgubb och semla.
Eataly
Dagligen tillverkar Eataly äkta italiensk glass på de finaste ingredienserna enligt italienska hantverkstraditioner. De har ett svalkande utbud, från klassiska smaker som pistage och hasselnöt, till stracciatella och dagens sorbet.
Kennys Gelato
Marcusplatsen, Sickla. Varje morgon gör Kenny dagsfärsk gelato och sorbet så bra att de vunnit flera priser och senast guld i glass-SM. Deras storfavoriter är salt smörkola, smultron- och proseccosorbet, lemon pie och brynt smör. Ofta har de "gästspel" från olika kändisar som skapar sina egna glassmaker.
Redaktionen
Redaktionen
Publicerad 25 maj