Krognytt

Stjärnkrogen Aira tar över Julita Wärdshus

Publicerad 8 maj 2023 (ändrad 15 maj 2023)
julita wardshus aira sormland
Sverige har i dag fått en ny Michelinstjärneaspirant när Aira tar över restaurangen vid Julita Wärdshus i Sörmland. Kökschef blir Gustav Leonhardt, vinnare av Bocuse d’Or Sweden 2023 med målet att skapa en ny gastronomisk destination i toppklass.
Tommy Myllymäki har i flera år drivit restaurangen på Julita Wärdshus i Södermanland vid sidan av Michelinkrogen Aira i Stockholm. Nu tas nästa steg för att utveckla verksamheten och Julita Wärdshus förvärvas av ägarna bakom restaurangen Aira och öppnar sommarens bokningar.
”I 15 år har jag drivit Julita Wärdshus – och det med stor glädje. När nu Aira officiellt förvärvar restaurangen känner jag att vi får in den kraften som behövs för att ta Julita till den nivå som platsen förtjänar. Restaurangen har verkligen potential att bli en Michelin-destination.” säger Tommy Myllymäki.
Gästen kommer att få uppleva en fast avsmakningsmeny, med fokus på nordiska och lokala sörmländska huvudråvaror. Middagen går att boka separat eller tillsammans med övernattning i historiska herrgårdsflyglar där lantlig hantverksfrukost i restaurangen ingår. Restaurangen har plats för totalt 24 sittande gäster.  

Julita Wärdshus öppnar för bokningar i dag, den 8 maj. Priser för middag, övernattning och frukost från 2750 till 4250kr per person. Se bokningsbara dagar och boka här. Julita Wärdshus kommer fortsatta att bedriva sin verksamhet med enklare café och lunchservering för besökare.
Andrea Danielsson
Andrea Danielsson
Publicerad 8 maj 2023 (ändrad 15 maj 2023)
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in