Krognytt

Nya Michelinstjärnor tilldelades restauranger i Sverige

Publicerad 29 maj
michelin guide maj 2024 nordiska stjärnor
Måndagen den 27 maj delades årets nordiska Michelinstjärnor ut. Sverige fick flera stjärnor under ceremonin som hölls på Savoy-teatern i Helsingfors.
De tre svenska restaurangerna Celeste, Dashi och Seafood Gastro belönades under kvällen med sin första stjärna i Guide Michelin. Alla tre krogarna ligger i Stockholm. Det innebär att Sverige just nu har 17 enstjärniga restauranger.
Daniel Berlins nya restaurang Vyn, som ligger i Simrishamn i Skåne, var den enda svenska krogen som belönades med två stjärnor för första gången. Daniel Berlin har tidigare blivit stjärnbelönad för den numera stängda restaurangen Daniel Berlin Krog. Sverige har just nu fyra restauranger med två stjärnor i Guide Michelin, de andra är Aloë, Vollmers och AIRA.
Den enda trestjärniga krogen i Sverige är fortsatt Frantzén som fick behålla sina stjärnor i Guide Michelin under 2024. Restaurangen drivs av Björn Frantzén i Stockholm och belönades med tre stjärnor för första gången 2018.
Utöver de restauranger som fått nya stjärnor så finns det fler krogar som behållt sina stjärnor sedan tidigare utdelningar. Läs vår guide till alla svenska Michelinkrogar.
Isabelle Wallin
Isabelle Wallin
Publicerad 29 maj

Bib Gourmand

Michelinguidens utmärkelse Bib Gourmand garanterar vällagad mat till rimliga priser, här är några svenska krogar som innehar den utmärkelsen.

Grön Michelinstjärna

Michelinguidens utmärkelse grön stjärna uppmärksammar restauranger för sitt arbete med hållbarhet.
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in