Krognytt

Nu öppnar fine dining-krogen Ergo

Publicerad 30 maj (ändrad 19 jun)
ergo stockholm
Efter ett års renovering öppnar den nya fine dining-krogen Ergo den 4 juni på Östermalm. Ambitionen är att skapa en elegant, men avslappnad fine dining-restaurang. På menyn står en modern franskinspirerad avsmakningsmeny som ger gästen valmöjligheter vid varje servering.
Ergo öppnar på Artillerigatan 14, i Gastrologiks tidigare lokaler, med både ny matsal och private dining-avdelning. Lokalerna har totalrenoverats under ett års tid och bakom satsningen står paret Patrick och Jessica Söderlund.
Köksmästaren Petter Johansson har erfarenhet från flera trestjärniga krogar och det handplockade köksteamet kommer ifrån krogar över hela världen. Avsmakningsmenyn följer säsong och bygger på fem huvudserveringar, där gästen vid varje servering kan välja mellan två olika alternativ. Vinlistan har en klassisk inriktning, med extra fokus på Frankrike.

– Med Ergo vill vi skapa en informell, varm och levande restaurang. Genom att erbjuda valmöjligheter i menyn kan gästerna skapa sin egen personliga upplevelse, vilket ger en mer modern tolkning av fine dining. Trots vår ödmjukhet inför satsningen, finns en uttalad ambition inom hela teamet att nå stjärnstatus, säger Ergos köksmästare Petter Johansson, i ett pressmeddelande.
Ergos nyrenoverade matsal.
Restaurangen består av en matsal med 36 sittplatser, samt den separata delen Ergo Salon som är bokningsbar för private dining. Ergo Salon har en egen entré och separat kök och kan ta emot grupper på sex till tolv personer.
Ergo öppnar den 4 juni på Artillerigatan 14 och håller initialt öppet kvällstid från tisdag till lördag.
Ergo
Artillerigatan 14
Stockholm
Ergo
Isabelle Wallin
Isabelle Wallin
Publicerad 30 maj (ändrad 19 jun)

Krogar i närheten

Här är fler restauranger du inte får missa på Östermalm.
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in