Krognytt

Nio sjötungor på nio dagar när Teatergrillen hyllar sin grundare Tore Wretman

Publicerad 3 apr
nio sjötungor på nio dagar teatergrillen tore wretman
Tore Wretmans koncept ”Nio sjötungor – nio dagar” återupplivas nu i april på Teatergrillen. Under totalt nio dagar hyllas arvet från restaurangens grundare med en rätt som baseras på sjötunga per dag.
”Nio sjötungor – nio dagar” är ett koncept som har kommit och gått genom åren, det senaste tillfället ägde rum 2011. Nu är det dags igen och under utvalda kvällar i april serveras sjötunga med olika tillagningsmetoder och tillbehör för varje tillfälle. 
– Att förvalta Tore Wretmans arv är vår skyldighet och något vi gör varje dag på Teatergrillen. Vi hedrar honom och ”det nya franska köket” genom vårt värdskap, matsalsarbete, service och underbara råvaror. Just sjötunga var en av Wretmans favoritråvaror, han brukade kalla den för ”fiskarnas fisk”. Vi vill därför skapa nio unika rätter som verkligen gör sjötungan rättvisa, säger Anders Rehdin, matsalschef på Teatergrillen, i ett pressmeddelande.
”Nio sjötungor – nio dagar” pågår den 9–11,16–18 och 23–25 april. Det finns ett begränsat antal sjötungor vid varje tillfälle, så gäster rekommenderas att boka bord i förväg.
Isabelle Wallin
Isabelle Wallin
Publicerad 3 apr

Restauranger i närheten

Fler krogar vid Nybrogatan
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in