Krognytt

Misshumasshu stänger – för renovering

Publicerad 19 jun
Den Michelinbelönade kockduon Adam & Albin öppnade Misshumasshu i Birger Jarlspassagen 2019 och den tillhörande cocktailbaren Nori Bar 2022. Den 29 juni stängs båda delarna för en omfattande renovering.
Adam Dahlberg och Albin Wessman, Adam & Albin, driver förutom Misshumasshu krogar som SOLEN i Slakthusområdet samt den Michelinbelönade restaurangen Adam / Albin i Vasastaden. Nu ska de omdefiniera och restaurera Misshumasshu som är en mishmash av Tokyo, Stockholm och krogen Adam / Albin. Lokalen kommer bli större, samt att konceptet och menyn förnyas i en exklusiv och modern tappning. Bakom Misshumasshus omfattande omtag står teamet bakom SOLEN: arkitekten Maja Bernvill, formgivaren Daniel Carlsten och inredningsentreprenören Yllw.
Adam Dahlberg och Albin Wessman.

– Efter fem fantastiska år säger vi tack till Misshumasshu i dess nuvarande form och ser fram emot att starta arbetet med att utveckla restaurangen. Vi vill inte avslöja för många detaljer, men våra gäster kommer kunna förvänta sig en storslagen upplevelse som är både bekant och helt ny, säger Adam Dahlberg, i ett pressmeddelande.
– Vi har länge planerat att utöka ytorna för Misshumasshu i Birger Jarlspassagen, och nu är tiden äntligen inne. Vi sätter igång en omfattande renovering redan nu i sommar. Vi kommer att sakna våra fantastiska gäster under hösten, men vi lovar att återvända starkare och bättre än någonsin efter årsskiftet, säger Albin Wessman, i ett pressmeddelande.

Nya Misshumasshu beräknas öppna den januari 2025.
Misshumasshu
Birger Jarlspassagen
Stockholm
Misshumasshu
Isabelle Wallin
Isabelle Wallin
Publicerad 19 jun

Krogar i närheten

Restauranger nära Birger Jarlspassagen.
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in