Intervju

Jennifer Eriksson: Kvinnan bakom en massa Gottigheter

Publicerad 28 feb
gottigheter
Jennifer Eriksson från Göteborg är matkreatören som driver det populära Instagram-kontot Gottigheter. Här delar hon med sig utav sina egna recept och hon har även skrivit en kokbok med namnet "Gottigheter: en kokbok". Vi har fått veta lite mer om det populära Instagram-kontot, fått svar på vilka kvinnliga matprofiler Jennifer vill bjuda in på middag och fått flera härliga restaurangtips i Göteborg.

Berätta Jennifer, vad inspirerade dig till att starta Gottigheter?

– Jag ville ha ett enkelt sätt att samla alla mina favoritrecept och startade det från första början för att ha som lite "inspo för mig själv" när man stod i matbutiken och inte visste vad man skulle laga till middag. Sedan kom pandemin och det blev betydligt mer hemmaluncher och middagar i lägenheten, så då passade jag på att dela med mig av recept och bilder - för Gottigheter var det bra tajming och därefter har kontot växt så det knakat!

Vilken är den mest uppmärksammade rätten du har delat på ditt konto, och varför tror du att den fick så mycket respons?

– Jag tycker att det är en ganska otippad rätt - det är en karamelliserad lök- och getostpaj! Den har jag sett mina följare laga så, så mycket och det var från början ett kylskåpsrens som blev en ljuvlig paj. Kombinationen av att den är god, enkel, snabb och något annat än den hederliga ost- och skinkpajen tror jag har gjort den så poppis!
Receptet på den karamelliserade lök- och getostpajen finns på Gottigheters Instagram.

Snart är det den 8 mars, Internationella Kvinnodagen, kan du dela med dig av en kvinna inom branschen som har inspirerat dig?

– Jag älskar den amerikanska kocken Molly Baz! Hon kör "more is more"-tänket som jag älskar. Inga pekpinnar och bara goa grejer!

Om du skulle bjuda in tre kvinnliga matprofiler på middag - vilka skulle det vara, vad skulle du laga till dem och vad skulle ni snacka om?

  • Louise Johansson pga verkar underbar, göteborgare, så duktig och vill veta allt om hur det är att tävla inom matlagning!
  • Molly Baz ja, pga Molly Baz!
  • Mischa Billing som kan allt om vin, smak och doft!
– Jag tror vi hade haft kul och pratat om allt som är gött!!

Vilka tre krogar i Göteborg skulle du rekommendera för en kväll med tjejerna?

  • Bar Robusta för en härlig pasta, otrolig tiramisu, för att det är mysigt och de har goda viner.
  • Human för att det är riktigt fint och gött! Perfekt för lyx, lyx och fir!
  • Stigbergets Shangri La för att det är väldigt chill, go stämning, svinbra öl och härliga människor.
Isabelle Wallin
Isabelle Wallin
Publicerad 28 feb
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in