Krognytt

Grundarna av Fabrique tar över Oaxen på Djurgården

Publicerad 11 jan 2023 (ändrad 13 sep 2023)
fabrique oaxen djurgarden
Nu står det klart att grundarna av Fabrique tar över efter stjärnkrogen Oaxen. Senare i vår öppnar Fabrique Oaxen med restaurang, vinbar, bageri och café.
Precis innan julen 2022 stängde tvåstjärniga Oaxen Krog och bakfickan Oaxen Slip på Djurgården. Redan till påsk planeras den nya verksamheten att starta i lokalerna. Det är Lotta och David Zetterström grundarna av bagerikedjan Fabrique som öppnar Fabrique Oaxen. Oaxen Slip kommer fortfarande vara restaurang men kompletteras med en vinbar, en butik med bageri och ett café.
oaxen fabrique
Oaxens grundare Magnus Ek och Agneta Green tillsammans med de nya ägarna Lotta och David Zetterström.
– Vi har som gäster på Oaxen genom åren förälskat oss i platsen och att vi nu fått förtroendet att förvalta och utveckla Magnus och Agnetas livsverk är en dröm för oss. Med Slipen som utgångspunkt ska vi skapa ett helhetskoncept inom mat, bröd och dryck med generösa öppettider året runt, berättar Lotta och David Zetterström, grundare och ägare av Fabrique.
Magnus Ek och Agneta Green lämnar över krogen efter 28 år och kommer att bosätta sig på Fårö. Oaxens egna odlingar längre ut på Djurgården blir kvar och fortsätter att vara en viktig del av de säsongsbetonade rätter och bakverk som serveras.

Fabrique öppnar även restaurang på Söder

Lotta och David Zetterström driver i dag 26 stycken Fabrique-caféer i Sverige och utomlands och öppnar i år det italienska konceptet Santo da Roma på Hornsgatan 1, Södermalm. Här ska du kunna svänga förbi oavsett om du är sugen på en frukostcappuccino, vill plocka upp en snabb lunch eller för en AW med kollegorna eller middag med vännerna.
Andrea Danielsson
Andrea Danielsson
Publicerad 11 jan 2023 (ändrad 13 sep 2023)
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in