Nyöppnat

Nu öppnar restaurang Florentine på Södermalm i Stockholm

Publicerad 20 apr 2023 (ändrad 15 maj 2023)
florentine-urban-trattoria
Torsdagen den 20 april får Södermalm en disco-trattoria. Urban Italian Group som tidigare har Basta i Stockholm öppnar en italiensk restaurang – inredd som ur en filmscen från det italienska glamorösa 70-talet.
Florentine är en fantasifull trattoria vid Medborgarplatsen på Södermalm i Stockholm. Här är det extra allt som gäller, från inredningen till rätterna där en Pasta carbonara lagas vid bordet ur ett helt pecorinohjul. På menyn finns italienska klassiker som flera olika sorters hantverkspasta, grillat kött och långjäst pizza Napoletana. Rätterna ska delas, som vid en italiensk familjemiddag. De har en stor cocktailbar med aperitivo, spritz och italienska cocktails. Den inglasade uteserveringen rymmer 200 gäster.
florentine restaurang sodermalm stockholm meny
På fredagar och lördagar efter middagstid förvandlas Florentine till en "Disco-trattoria" med cocktails och barhäng till tonerna av dj:s.
Florentine
Folkungagatan 44
Stockholm
Florentine
Andrea Danielsson
Andrea Danielsson
Publicerad 20 apr 2023 (ändrad 15 maj 2023)
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in