Guide
Stockholmstips just nu

Stockholms hetaste restauranger – budget, mellan och lyx

På listan med Stockholms hetaste restauranger just nu trängs prisade nykomlingar, trendiga hak och riktiga klassiker. Om du ska ut och äta i Stockholm och både vill bli nöjd och överraskad är det här restaurangerna att boka.

Stockholms hetaste restauranger just nu – budget:

Mat behöver inte kosta mycket för att smaka riktigt gott. Stockholm är fyllt av restauranger som lägger mest kärlek på maten och därför hittas i källarlokaler och som små "hål i väggen".
Nem Nem Quan
Nem Nem Quan
Åsögatan 90, Stockholm
År 2008 öppnade Nem Nem Quan på Södermalm. Budskapet var från början att skapa ett spännande möte mellan olika influenser som allt eftersom utvecklats till en egen unik smaksymfoni med balans av syrligt, starkt och mängder av färska örter.
Boka bord

Stockholms hetaste restauranger just nu – mellan:

Här är restaurangerna du besöker mitt i veckan för att dela på några mellanrätter men som också bokas när något ska firas. De här restaurangernas menyer och lokaler håller måttet oavsett tillfälle.
Lilla Ego
Lilla Ego
Västmannagatan 69, Stockholm
Lilla Ego är prisad och rosad. I en enkel lokal skapas trivsel och stor smakglädje till rimligt pris. Fullträff är ordet som bäst beskriver Lilla ego. Bakom Lilla Ego står stjärnkrögarna Daniel Räms och Tom Sjöstedt som lyckats hålla i hajpen och den höga kvalitén i flera år.
Boka bord
Restaurang Hantverket
Hantverket
Sturegatan 15, Stockholm
På Hantverket lagas god mat från grunden med hjärta och själ – ett riktigt hantverk. Menyn är lättillgängligt och enkel, restaurangen är en plats för goda grannar och levnadsglada stockholmare att mötas.
Boka bord
Fotografiska
Fotografiska
Stadsgårdshamnen 22, Stockholm
Restaurangen huserar i Fotografiska museets lokaler och har det gröna, ekologiska och närproducerade i fokus signerad stjärnkocken Paul Svensson. Växträtterna är helt vegetariska men du kan också addera till animaliskt protein.
Boka bord
Portal
Portal
Sankt Eriksplan 1, Stockholm
På Portal Restaurant lagas okomplicerad mat, med tydliga smaker och bra råvaror – med den gemensamma nämnaren att maten med enkelhet ska kombineras och lyftas av god dryck. De vill erbjuda och visa på en gastronomisk helhet.
Boka bord
Kagges
Kagges
Lilla Nygatan 21, Stockholm
Duon Kalle och Douglas med erfarenhet från bl.a. Fäviken och Djuret har startat upp eget i Frantzéns gamla lokaler. Fokus ligger på härliga råvaror som förvandlas till smakfulla små- och mellanrätter som oftast har sitt ursprung i det nya skandinaviska köket.
Boka bord
Café Nizza
Café Nizza
Åsögatan 171, Stockholm
Hyllad och avslappnad kvarterskrog där spontanitet och det franska står i fokus. Bokar du bord överlämnar du ditt matöde helt i kockarnas händer då de bestämmer vad du ska äta. Rutigt golv, vita dukar, öppet kök och en inbjudande bardisk i marmor.
Boka bord
Häktet
Häktet
Hornsgatan 82, Stockholm
Häktet är en matsal och flera barer samlade under ett och samma tak. Här serveras mellanrätter med fransknordisk touch – och att dela rätterna över bordet uppmuntras. Förutom middag finns även stans kortaste lunchmeny varje vardag.
Boka bord
Barbro
Barbro
Hornstulls Strand 13, Stockholm
Sedan öppningen 2011 har Barbro i Hornstull varit en av söders mest populära restauranger. Barbro är en asiatisk pärla som serverar mellanrätter som beställs till bordet och delas på. På menyn finns bland annat favoriterna spicy tuna, biff sashimi och varianter på tartar och dumplings.
Boka bord
Restaurang AG
Restaurang AG
Kronobergsgatan 37, Stockholm
En av Sveriges bästa köttrestauranger med en meny som varierar beroende på säsong. Bakom AG står krogprofilerna Johan Jureskog (känd från bl a Kockarnas Kamp och Världens bästa burgare) och Klas Ljungqvist. Duon driver även Rolfs Kök på Tegnérgatan.
Boka bord

Stockholms hetaste restauranger just nu – lyx:

De här restaurangerna visar att mat kan vara så mycket mer än just mat. Här är atmosfären, servicen och maten i absoluta toppklass. Ett restaurangbesök att minnas.
Gastrologik
Gastrologik
Artillerigatan 14, Stockholm
En bra restaurang är ett samspel mellan kök och servis, maten och gästerna, lokalen och inredningen, medvetenhet och omedvetenhet och mellan logik och gastronomi. Gastrologik är ett nynordiskt kök där unika råvaror förädlas på ett logiskt sätt till spännande gastronomi.
Boka bord
Frantzén
Frantzén
Klara Norra Kyrkogata 26, Stockholm
Stjärnkrögaren Björn Frantzén har både infriat de skyhöga förväntningarna och lyckats med det som ingen annan svensk restaurang tidigare gjort, att erhålla tre stjärnor i Guide Michelin. Och detta på rekordkort tid. Väl på plats är det en helhetsupplevelse för alla sinnen från första sekunden. Mottagandet, maten, servicen, inramningen, you name it.
Boka bord
Sushi Sho
Sushi Sho
Upplandsgatan 45, Stockholm
På Sushi Sho serveras edomae sushi i världsklass vilket bekräftades sedan några år tillbaka med en stjärna i Guide Michelin. Att sushin serveras edomae innebär att den tillagas på samma sätt och tradition som i Tokyo. Råvarorna är främst skandinaviska och europeiska.
Boka bord