Guide
Stockholmstips just nu
Stockholms hetaste restauranger – budget, mellan och lyx
På listan med Stockholms hetaste restauranger just nu trängs prisade nykomlingar, trendiga hak och riktiga klassiker. Om du ska ut och äta i Stockholm och både vill bli nöjd och överraskad är det här restaurangerna att boka.
Stockholms hetaste restauranger just nu – budget:
Mat behöver inte kosta mycket för att smaka riktigt gott, här är tre exempel på bra krogar med överkomliga priser.
Pom Friterie
Mitt i stan ligger denna unika restaurang som serverar handskurna pommes frites Holland-style. Här kan du få en skål pommes med toppings för 149kr. Du väljer själv om du vill köpa till sides som bitterballen, eller ta en glass på maten eftersom de serverar mjukglass. Dessutom kan Pom Friterie numera titulera sig världsmästare i pommes frites efter att VM i pommes frites gick av stapeln i Frankrike under september 2024.
Lennart & Bror Fisk
Kötthandlarna Lennart & Bror har också koll på sin fisk. På Tegnergatan 9 finns en välsorterad fiskdisk och några bord att slå sig ner vid för laxbagels, tuna melts och annat smarrigt för runt 200-lappen.
Kapibara Södermalm
I en intim lokal på Hökens gata serverar Kapibara sin smakrika ramen, men även andra japanska rätter som friterad kyckling, gyoza och biff sashimi. En ramen ligger runt 180kr, medan smårätterna ligger runt 100-lappen. Längst in finns en cocktailbar som på fredagar brukar gästas av olika DJ:s.
Bar Central
Bar Central serverar centraleuropeisk mat med en meny av rätter från bland annat Tyskland, Ungern, Polen, Tjeckoslovakien och Österrike. Här finns både mindre rätter och större rätter att välja bland och prisspannet sträcker sig mellan ca 60-300kr.
Stockholms hetaste restauranger just nu – mellan:
Här är restaurangerna du besöker mitt i veckan för att dela på några mellanrätter men som också bokas när något ska firas. De här restaurangernas menyer och lokaler håller måttet oavsett tillfälle.
Restaurang Hantverket
Hos Restaurang Hantverket är det matglädjen och hantverket som står i fokus. Trots närheten till pulsen vid Stureplan infinner sig ett lugn och en avslappnad känsla innanför dörrarna på Sturegatan 15. À la carte-menyn är lättillgänglig och enkel och består av rätter i mellanstorlek.
Lilla Ego
Lilla Ego är prisad och rosad. I en enkel lokal skapas trivsel och stor smakglädje till rimligt pris. Fullträff är ordet som bäst beskriver Lilla ego. Bakom Lilla Ego står stjärnkrögarna Daniel Räms och Tom Sjöstedt som lyckats hålla i hajpen och den höga kvalitén i flera år.
Restaurang AG
En av Sveriges bästa köttrestauranger med en meny som varierar beroende på säsong. Bakom AG står krogprofilerna Johan Jureskog (känd från bl a Kockarnas Kamp och Världens bästa burgare) och Klas Ljungqvist. Duon driver även Rolfs Kök och Rolfs Hav.
SOLEN
SOLEN är kockduon Adam och Albins gastronomiska destination i Slakthusområdet. Här serveras smaker från soldränkta matparadis som Tel Aviv, Oaxaca och Neapel och suddas gränserna ut mellan de olika köken i nytänkande rätter efter kockduons filosofi.
Stockholms hetaste restauranger just nu – lyx:
De här restaurangerna visar att mat kan vara så mycket mer än just mat. Här är atmosfären, servicen och maten i absoluta toppklass. Ett restaurangbesök att minnas.
Frantzén
Stjärnkrögaren Björn Frantzén har både infriat de skyhöga förväntningarna och lyckats med det som ingen annan svensk restaurang tidigare gjort, att erhålla tre stjärnor i Guide Michelin. Och detta på rekordkort tid. Väl på plats är det en helhetsupplevelse för alla sinnen från första sekunden. Mottagandet, maten, servicen, inramningen, you name it.
Celeste
Celeste är en modern cocktailbar och restaurang på Södermalm, och systerkrog till Etoile. Här serveras kreativa rätter med utsikt över Södermalms takåsar. De fick sin första stjärna i Guide Michelin 2024.
AIRA
AIRA är Tommy Myllymäkis tvåstjärniga restaurang på Biskopsudden. Naturen och havet precis utanför restaurangen genomsyrar alla aspekter av AIRA, från maten och drycken till den unika arkitekturen på plats. Den gastronomiska upplevelsen på AIRA följer säsongerna och är inriktad på nordiska huvudråvaror och tekniker, men med smaksättningar från hela världen.
Dashi
Harry Jordås och Nathan Turley driver Dashi som fokuserar på smaker och traditioner från den japanska matkulturen och livsstilen. De fick sin första stjärna i Guide Michelin nu under 2024. På Dashi är stämningen är livfull och det är en unik och noga avvägd upplevelse. Dashi serverar en Osusume avsmakningsmeny för 1195 kr per person plus saképaket för den som är intresserad.
Cocktailbarer
Här kan du dricka stans bästa cocktails.
Fler guider
Fisk och skaldjursrestaurang Stockholm
Uteserveringar på Kungsholmen
Ät ostron på restaurang i Stockholm
Restaurangtips för en weekend i Göteborg
Här kan du äta kräftor på restaurang i Stockholm
Mysiga uteserveringar när vädret inte är på topp
Lunch i Stockholm
Guide till italienska restauranger i Malmö
BokaBords Skaldjursveckor i Stockholm 16-29 september