Guide
Stockholmstips just nu

Stockholms hetaste restauranger – budget, mellan och lyx

På listan med Stockholms hetaste restauranger just nu trängs prisade nykomlingar, trendiga hak och riktiga klassiker. Om du ska ut och äta i Stockholm och både vill bli nöjd och överraskad är det här restaurangerna att boka.

Stockholms hetaste restauranger just nu – budget:

Mat behöver inte kosta mycket för att smaka riktigt gott. Stockholm är fyllt av restauranger som lägger mest kärlek på maten och därför hittas i små hål i väggen.
AI Ramen Klara
För er som inte vet betyder ramen nudlar och AI Ramen tillverkar sina egna. AI Ramen är väldigt prisvärd, varmrätterna middagstid ligger runt 140 kronor. Det finns också mindre smårätter t.ex. råbiff eller laxtartar. Lokalen är trång och mysig och inhyser en rejäl bar för den som gillar att hänga i sådana.
A Bowl & Plates
A Bowl & Plates
Blecktornsgränd 8, Stockholm
A Bowl & Plates, tidigare bara A Bowl, var bland de första i Stockholm med att servera poké bowls. Nu satsar restaurangen inte bara på bowls utan även medelhavsrätter, comfort food, naturviner och cocktails.
Lao Lao
Hos Lao Lao på Hornsgatan 68 serveras autentisk kinesisk mat. På menyn finns smaker från hela Kina och alltid paradrätten "jianbing", en matig street food-crepe.
Lennart och Bror Kött
Lennart & Bror Kött
Birger Jarlsgatan 83, Stockholm
Lennart & Bror är en välsorterad köttbutik där de serverar burgare, korv, matiga mackor och drinkar. Även musiken är en stor del av upplevelsen och stämningen är alltid god!

Stockholms hetaste restauranger just nu – mellan:

Här är restaurangerna du besöker mitt i veckan för att dela på några mellanrätter men som också bokas när något ska firas. De här restaurangernas menyer och lokaler håller måttet oavsett tillfälle.
Lilla Ego
Lilla Ego
Västmannagatan 69, Stockholm
Lilla Ego är prisad och rosad. I en enkel lokal skapas trivsel och stor smakglädje till rimligt pris. Fullträff är ordet som bäst beskriver Lilla ego. Bakom Lilla Ego står stjärnkrögarna Daniel Räms och Tom Sjöstedt som lyckats hålla i hajpen och den höga kvalitén i flera år.
Fotografiska
Fotografiska
Stadsgårdshamnen 22, Stockholm
Restaurangen huserar i Fotografiska museets lokaler och har det gröna, ekologiska och närproducerade i fokus signerad stjärnkocken Paul Svensson. Växträtterna är helt vegetariska men du kan också addera till animaliskt protein.
Spesso
Spesso
Malmskillnadsgatan 38, Stockholm
Spesso är Stureplansgruppens italienska takrestaurang, belägen 18 våningar upp. Upplev ett italienskt kök som tidigare inte funnits i Stockholm med bland annat spännande viner, handgjord pasta och en fantastisk terrass med 360-graders panoramavy.
Café Nizza
Café Nizza
Åsögatan 171, Stockholm
Hyllad och avslappnad kvarterskrog där spontanitet och det franska står i fokus. Bokar du bord överlämnar du ditt matöde helt i kockarnas händer då de bestämmer vad du ska äta. Rutigt golv, vita dukar, öppet kök och en inbjudande bardisk i marmor.
Restaurang AG
Restaurang AG
Kronobergsgatan 37, Stockholm
En av Sveriges bästa köttrestauranger med en meny som varierar beroende på säsong. Bakom AG står krogprofilerna Johan Jureskog (känd från bl a Kockarnas Kamp och Världens bästa burgare) och Klas Ljungqvist. Duon driver även Rolfs Kök på Tegnérgatan.

Stockholms hetaste restauranger just nu – lyx:

De här restaurangerna visar att mat kan vara så mycket mer än just mat. Här är atmosfären, servicen och maten i absoluta toppklass. Ett restaurangbesök att minnas.
Frantzén
Frantzén
Klara Norra Kyrkogata 26, Stockholm
Stjärnkrögaren Björn Frantzén har både infriat de skyhöga förväntningarna och lyckats med det som ingen annan svensk restaurang tidigare gjort, att erhålla tre stjärnor i Guide Michelin. Och detta på rekordkort tid. Väl på plats är det en helhetsupplevelse för alla sinnen från första sekunden. Mottagandet, maten, servicen, inramningen, you name it.
Adam/Albin
Adam/Albin
Rådmansgatan 16, Stockholm
På Adam/Albin får du en modern svensk restaurangupplevelse långt ifrån den klassiska finkrogen. Den avslappnade atmosfären i restaurangen är lika viktig som den goda maten och drycken. Maten bygger på de råvaror som de själva älskar och som tillagas med enkelhet & självklarhet.
Ekstedt
Ekstedt
Humlegårdsgatan 17, Stockholm
Restaurang Ekstedt öppnade i november 2011. Då började allt med en eldgrop, och sedan dess har grundaren Niklas Ekstedt gjort det svårare och svårare för sig själv och sitt team att laga maten. Rätterna tillagas på gammalt vis, och i köket finns en stenåldersmicro, ett rökeri och flera eldstäder – och köket fortsätter att fördjupa sig i tekniker från förr med målet att återupptäcka förfluten kokkonst.
Sushi Sho
Nour
Upplandsgatan 45, Stockholm
Sayan Isakssons hyllade, och nu även Michelinbelönade, restaurang. På Norrlandsgatan 24, på tredje våningen av Townhouse Nosh and Chow, huserar Sayan Isakssons restaurang Nour. Menyn har sin utgångspunkt i nordisk samtida matlagning med influenser från Japan, och formas efter rådande säsong.
Redaktionen
Redaktionen
Publicerad 12 aug 2022 (ändrad 14 sep 2023)

Cocktailbarer

Här kan du dricka stans bästa cocktails.
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in