Guide
Nya Slakthusområdet

Restauranger och barer i Slakthusområdet i Stockholm

Stockholms "Meatpacking district" börjar ta form! Från tomma industribyggnader och slakthallar till en plats att upptäcka ambitiösa krogar, street food, drinkar, kaffe, vin och öl.
Det har länge varit på gång men nu börjar äntligen aktörerna i Slakthusområdet öppna upp. I april var det premiär för kockduon Adam och Albins restaurang Solen i Hus 26 och sedan dess har området fortsatt blomstra. Ambitionen med de stora industribyggnaderna i Slakthushallarna med Hus 26 i spetsen är att skapa en helt unik plats i Stockholms restaurang- och kulturutbud.

Restauranger, barer och nattklubbar i Slakthusområdet

Slakthusområdet har startat sin utveckling från ett industriområde till en urban stadsdel med fokus på mat, kultur och upplevelser. Det här är restauranger, barer och nattklubbar som finns i Slakthusområdet just nu:
SOLEN
Solen
Hallgränd 45, Stockholm
I över två år har kockduon Adam Dahlberg och Albin Wessman arbetat med den nya restaurangen SOLEN som öppnade i april i Hus 26. Med smaker från soldränkta matparadis som Tel Aviv, Oaxaca och Neapel, suddas gränserna ut mellan de olika köken i nytänkande rätter efter kockduons filosofi.
Boka bord
Hosoi
Den nischade lyssningsbaren Hosoi som tidigare låg i Hotel At Six i Stockholm har öppnat i Hus 26. Skönt häng i baren och på uteserveringen, en restaurang med små- och mellanrätter och ett imponerande lyssningsrum för sanna musikälskare.
Bar Montan
Bar Montan & Stockholm Roast
Hallgränd 39, Johanneshov
Kafferostarna Johan Montan Ahlgren och Öner Kulbay flyttade 2020 in i en tillbyggnad till Hus 26. Här har sedan dess produktionen och rostningen skett. Nu har de utökat med Bar Montan, en restaurang med öppet kök, och en matbar med vinfokus.
Boka bord
Slakthuset
Slakthuset är en stor nattklubb med industriell känsla där elektronisk musik ofta är i fokus. Här finns flera dansgolv och en enorm takterrass på 700 kvadratmeter.
Slaktkyrkan
Här ligger bland annat Hus 7 som är en konsert- och evenemangslokal som anordnar mängder med livespelningar och minifestivaler i olika musikgenrer.
Afrika
Inom kort öppnar Afrika som kommer att bli en plats för mat, dryck, musik och konst från den afrikanska kontinenten.
Redaktionen
Redaktionen
Publicerad 31 maj (ändrad 19 sep)