Guide
Nyöppnat i Malmö

Ny restaurang i Malmö – nyöppnade barer och krogar 2023

Sugen på att testa en ny restaurang i Malmö? Här finns nyöppningarna du vill hålla koll på. Allt från mindre barer till storsatsningar i Malmö med omnejd.

Ny restaurang i Malmö 2023

Malmökrogarna som slagit upp dörrarna under 2023.
Paloma
Paloma
Friisgatan 8, Malmö
Paloma är en fri fågel i form av en livlig matbar i centrala Malmö med ett tydligt avstamp i den Chilenska mat-, musik- och dryckeskulturen. Men de blandar hänsynslöst med inspiration av sina egna erfarenheter från där de står och vart de går.
Vin:D
Södra Förstadsgatan 86. Vin:D är Zhen Jins nya krog som serverar mat från Shanghai. Här serveras modern kinesisk mat som bland annat soup dumplings och Shi Zi Tog, bräserade fläskfrikadeller med hong-shao sås. Inredningen är skandinavisk och restaurangen rymmer 26 personer.
Goose
Goose
Davidhallstorg 5, Malmö
Goose har tagit över gamla Hai's lokaler vid Davidshalltorg. Här kan du äta en bygg-den-själv-macka med tonfisk eller sardiner, en pasta puttanesca eller revbenspjäll. Comfort food är ledordet här.
Kaiseki
Stora nygatan 23. På Kaiseki - Japas & Cocktails kan du förvänta dig cocktails, japansk tapas och asiatisk fusionmat. Här får du en bit av japansk kultur, tradition och konst både i inredningen och i maträtterna.
KRØL Bar
Ängelholmsgatan 11C. KRØL Bar är en mix av det goda i livet. BBQ platters, corn ribs och tacos serveras tillsammans med lokal öl från bryggeriet Gamma. Här finns även vegetariska och veganska alternativ, till exempel en BBQ Vegan Platter.
Cicchetti
Arenagatan 8A. Cicchetti är en italiensk pärla i Hyllie. Ciccettis betyder smårätter och kommer ursprungligen från Venedig. På menyn blir det Ciccettis gjorda på italienska råvaror och italienska viner. Öppet både för lunch och middag.
Buccan
Pink Head HQ har blivit till fisk- och skaldjursrestaurangen Buccan. I samma lokal på Norra Vallgatan får gästen uppleva spännande rätter med inspiration från Karibien.
Bar Kiosko
Bar Kiosko öppnade i våras på Nobelvägen. Här bjuder de på trevligt häng, medelhavssmaker och goda viner. Den lantliga känslan och det rustika finns både i meny och i matsalens interiör.
Asino
Asino är en pastabar på Möllan som serverar lika snygga som smakrika pastarätter. Ägarna har tidigare jobbat på Scandwich och har erfarenhet från andra riktigt bra Malmökrogar.
Mahalle
Köpenhamnsfavoriten Mahalle har kommit till Sverige och har öppnat upp en restaurang i Malmö. I lokalen på Adelgatan serveras rätter från Mellanöstern och libanesiska smårätter att dela kring bordet.
Manto
Baren och restaurangen Manto serverar växtbaserad asian fusion med smaker från Afghanistan, Kina, Korea, Indien och Japan. Helt vegansk mat, och framförallt väldigt gott!
Har du tips på nyöppningar i Malmö? Mejla oss gärna på [email protected]. Den här guiden uppdateras löpande under hela året.
Redaktionen
Redaktionen
Publicerad 5 sep 2023 (ändrad 10 jan)

Restaurangtips i Malmö

Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in