Guide
Jullunch i Stockholm!

Traditionell jullunch i Stockholm - julbord till lunch

Ta en paus från julstöket och julklappsshoppingen och passa på att äta ett traditionellt julbord till lunch. I den här guiden har vi samlat de bästa restaurangerna som serverar jullunch både på vardagar och helger. Boka bord för familjen, vännerna eller den du är nära, här finns julluncher som passar alla.

Jullunch i Stockholm

Här har vi samlat krogarna som serverar jullunch i Stockholm.
Blå Porten
Blå Porten
Djurgårdsvägen 2, Stockholm
Blå Porten är en Djurgårdsklassiker som har en trädgårdsoas bredvid Liljevalchs. På menyn hittar du husman med influenser från Medelhavet. Den klassiska svenska jullunchen inkluderar en buffé av precis allt du kan önska på ett julbord. Vegetariska alternativ finns, veganska alternativ eller specialkost meddelas vid bokning.
Stortorgskällaren
Stortorgskällaren
Stortorget 7, Stockholm
Hos Stortorgskällaren i Gamla stan är det Plura Jonssons mat som bjuds till jullunch, med favoriter från slutet av 1800-talet samt nya rätter. En klassisk julfest, men på Pluras vis med musik, julbordsspecialiteter, julgodis och juldrinkar.
Hallwylska
Hallwylska
Hamngatan 4, Stockholm
På innergården i Hallwylska museet dukas det upp ett klassiskt svenskt julbord i en inglasad vinterträdgård. Här serveras hemlagade delikatesser och makarna von Hallwyls favoriter, till exempel sill, köttbullar, syltor och patéer, och såklart flera efterrätter.
Villa Godthem
Villa Godthem
Rosendalsvägen 9, Stockholm
Inne i den vackra grosshandlarvillan brinner brasan, glöggdoften sprider sig och ett klassiskt svenskt julbord är uppdukat till lunch. Här är julmaten omsorgsfullt tillagad efter klassiska recept och med traditionsenliga råvaror.
Hasselbacken
Hasselbacken
Hazeliusbacken 20, Stockholm
Hos anrika Hasselbacken på Djurgården bjuds det på julens alla klassiker och ett dignande dessertbord. På julbordets lunchbuffé finns även vegetariska läckerheter och överraskningar för alla sinnen. Här kan man äta jullunch lördag och söndag, mellan den 24 november-22 december, samt på julafton.
Ulriksdals Värdshus
Ulriksdals Värdshus
Ulriksdals Slottspark, Stockholm
På Ulriksdals Värdshus har det dukats upp och bjudits in till julbord varje år sedan värdshuset öppnade på 1800-talet. Här serveras ett klassiskt julbord, även till lunch, med svenskt kött och noga utvalda råvaror från deras egen odling och andra samarbetsgårdar.
Mister French Stockholm
Mister French
Tullhus 2, Stockholm
Hos Mr French kan du se fram emot ett julbord till lunch med hemlagade terriner, korvar och köttbullar, som avslutas med ett helt rum fyllt med julgodis. Det erbjuds även en speciellt framtagen skaldjursmeny. Allt till doften av granris och vågornas kluckande nere vid Skeppsbrokajen.
Slipen
Slipen
Beckholmsvägen 26, Stockholm
Njut av en jullunch i det stämningsfulla gamla båtvarvet på Djurgården. Slipen erbjuder jullunch i fem olika serveringar där det bland annat bjuds på klassisk sill, lax, revbensspjäll och hemmagjord snaps. Det går även att lägga till störkaviar och löjrom om så önskas.
Fjäderholmarnas Krog
Fjärderholmarnas Krog
Fjäderholmarna, Stockholm
Fjäderholmarnas Krog serverar ett klassiskt julbord signerat Gert Klötzke, med extra allt men i perfekt storlek på bitarna på buffén. Lunchsittningen börjar kl 12.00. Självklart går Strömma-båtarna med matchande tider till och från julbordet.
Redaktionen
Redaktionen
Publicerad 7 nov 2023 (ändrad 20 nov 2023)

Annorlunda julbord

Hitta ett annorlunda julbord i Stockholm.
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in