Användarvillkor och personuppgiftspolicy

Du har använt en digital produkt eller tjänst som tillhandahålls av BokaBord Sverige AB. Moderbolaget FoodFriends driver verksamhet under varumärket Waiteraid som är ett digitalt bordsbokningsverktyg för restauranger och BokaBord som är en bordsbokningstjänst på Internet för restauranggäster.

BokaBord är registrerat i Sverige, orgnr 559028-3619. Adressen för bolaget är Styckjunkargatan 1, 114 35 Stockholm, Sverige.

Nedan följer användarvillkoren för dig som användare. När du bokar bord använder du antingen Waiteraid på restaurangens egen hemsida eller så har du hittat ett ledigt bord via BokaBord på Internet. När du använder dig av bordsbokningsfunktionen accepterar du FoodFriends användarvillkor samt aktuell restaurangs.

Om du anmäler dig till BokaBords nyhetsbrev eller använder dig av våra produkter så godkänner du nedanstående användarvillkor och accepterar dessa.

 

Bokningen

När du bokar bord är det en uppgörelse mellan dig och restaurangen. Du är själv ansvarig för bokningen som har gjorts och utöver de villkor som anges här kan restaurangen ha egna villkor som är förenade med bokningen. När du använder dig av bordsbokningsfunktionen accepterar du förutom restaurangens egna villkor också FoodFriends användarvillkor.

Du är själv ansvarig för att information som har angivits vid bokningen är korrekt. Bokningen är inte bekräftad förrän du har fått en bekräftelse skickad till dig antingen via e-post eller sms.

Restaurangen bestämmer reglerna för avbokning. Om det finns en länk i epost-bekräftelsen kan den användas för avbokning annars ska du kontakta restaurangen för att genomföra avbokningen på egen hand.
För vissa bokningar krävs kreditkort för att bekräfta bokningen. Restaurangen har då rätt att debitera angivet kreditkort med det belopp som anges när du bekräftar bokningen. Där anges tydligt hur långt innan sittningen äger rum som du måste avboka för att undvika avbokningsavgift. FoodFriends använder sig av Stripe för all hantering av kreditkort. Kreditkorten lagras säkert i deras miljö. Om du anser att du har blivit felaktigt debiterad skall du kontakta FoodFriends angående den felaktiga debiteringen. FoodFriends kommer då att undersöka om restaurangen felaktigt debiterat ert kort d v s om avbokning skett inom den tidsram som anges vid bokningen.

Vissa restauranger tillämpar förbetalning för delar av eller hela restaurangnotan. Ni ombeds då betala denna summa med kreditkort. Efter att betalning har genomförts kommer ni att få ett kvitto som ni kan ombedjas visa upp när ni kommer till restaurangen. Om du anser att du blivit felaktigt debiterad skall du kontakta FoodFriends angående den felaktiga debiteringen. FoodFriends kan då betala tillbaka beloppet om debiteringen var felaktig. Om beloppet har betalats tillbaka är bokningen ej längre giltig. All känslig information rörande kreditkort hanteras av tredje part (Stripe) och är aldrig känt för FoodFriends eller BokaBord. Läs mer om hur Stripe hanterar sin data här

Bokningen är ej giltig om det finns anledning att tro att du inte följt användarvillkoren. BokaBord eller FoodFriends kan när som helst utan förvarning begränsa eller blockera en användare som inte följer användarvillkoren.

 

Åldersgräns

Våra digitala produkter och tjänster kan innehålla information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 20 år.

 

Personlig information

BokaBord Sverige AB, 559028-3619 är personuppgiftsansvarig för behandlingen av de personuppgifter som du delar med oss när:

  • du använder Tjänsten
  • du får inloggningsuppgifter och blir användare av Tjänsten
  • du använder BokaBords app
  • du väljer att prenumerera på vårt nyhetsbrev
  • du har en fråga och/eller kontaktar oss
  • du besöker vår hemsida som använder s k cookies. Information om vad cookies är och hur vi hanterar cookies finns beskrivet längre ned i användarvillkoren.

 

Vilka personuppgifter behandlar vi om dig?

Om du väljer att prenumerera på BokaBords nyhetsbrev delar du med dig av din mailadress. I nyhetsbrevet hittar tips, information, marknadsföring och erbjudanden via mail, främst från Sveriges bästa restauranger. Vi har som riktlinje att skicka som mest 3-4 mail per månad. Du kommer alltid erbjudas möjlighet att ange att ni inte vill ha sådan information i framtiden, längst ned i alla mailutskick finns en länk för avregistrering. För de som börjar prenumerera på vårt nyhetsbrev på vår hemsida ber vi också om postnummer för att kunna anpassa nyhetsbrevet så lokalt och relevant som möjligt. Om du väljer att dela in plats så kan vi visa restauranger som finns nära dig.

 

Varför behandlar vi dina personuppgifter?

BokaBord samlar in dessa personuppgifter om dig som användare för att kunna tillhandahålla Tjänsten, samt ge dig bästa upplevelse av både Tjänsten och vår hemsida. Det behövs för att du ska få information och marknadsföring (som du kan avregistrera dig i från). Den lagliga grunden för behandlingen är att du har samtyckt till detta när du använt Tjänsten.

 

Vilka behandlar mina personuppgifter?

I användningen av vissa program eller funktioner i Tjänsten kan vi komma att dela personuppgifter med leverantörer till BokaBord. Vi delar dessa uppgifter främst i syfte för att förbättra Tjänsten och din användarupplevelse. Leverantörerna har motsvarande skyldigheter gällande behandlingen av personuppgifter som du som användare samtyckt till och framgår av Personuppgiftsbiträdesavtal.

 

Var och hur länge sparar vi dina uppgifter?

BokaBord sparar personuppgifter i 18 månader från senaste aktiviteten kopplat till Tjänsten. Alla uppgifter sparas på säkra servrar inom EU.

 

Vilka rättigheter har du?

Som användare har du rätt att ta del av hur dina personuppgifter hanteras och även att din data raderas. Om du vill ta del av hur dina personuppgifter hanteras eller radera dem, skicka ett mail till info@bokabord.com från aktuell mailadress så återkommer vi.
Du hittar ytterligare information om dina rättigheter och vad som gäller för dig hos Datainspektionen på datainspektionen.se.

 

Cookies

En cookie är en liten informationsfil som sparas i besökarens webbläsare. Cookie-filen innehåller endast anonym information, vare sig namn, e-postadress eller några andra personliga uppgifter sparas i den. På våra webbplatser används cookies för att tillhandahålla tjänster efter besökarens förfrågningar till våra servrar. Informationen som sparas i relation till cookie-filen används för inloggningskontroll av medlemmar, lokal annonsbegränsning (s.k. capping), mäta antalet sidvisningar och besökare samt underlätta användningen av vissa formulär. Om du inte accepterar användandet av cookies på denna webbplats kan du fritt välja att stänga av dessa via din webbläsares (Internet Explorer, Opera, Mozilla m.fl.) säkerhetsinställningar. Det innebär dock att viss funktionalitet på webbplatsen begränsas, t.ex. fungerar inte ”automatinloggning” utan cookies.

 

Sessionsfiler

Sessionsfiler sparas däremot i webbservern och används framförallt av webbserverns programvara för att personifiera webbsidornas innehåll. Det kan t.ex. vara för att tala om att ni är inloggad, hur många besökare det är just nu, vilket datum och klockslag det är eller personliga meddelanden. Denna server sparar sessionsfilerna under en begränsad tid vilket är maximalt 60 minuter efter senaste besöket. Sessionsfilerna är också en kritisk del för att Waiteraid ska fungera, t.ex. används dessa för att inte servern ska kunna överbelastas av en enskild användare.

 

Kopieringsskydd

Materialet (program, design, texter och bilder) på denna webbplats är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Du får inte modifiera, omforma, kopiera, visa, vidareförmedla, distribuera, publicera, licensiera, skapa arbeten som härrör från, överföra eller sälja någon information, produkt eller tjänst som erhållits genom denna webbplats. Material får kopieras endast för privat bruk och då med tydlig källhänvisning till BokaBord.com. För annat än privat bruk måste ett skriftligt medgivande erhållas från BokaBord.com, annars är eftertryck eller annan kopiering förbjuden. Vi tillhandahåller materialet på denna plats gratis i strikt privat syfte för alla som är intresserade av ämnet. Materialet får ej användas i konkurrerande syfte.

 

Länkning

Vi ser gärna att andra gör en länk till vår webbplats så länge det inte stör verksamhetssyftet och har ett strikt icke-kommersiellt syfte. Andra företag, organisationer eller privatpersoner får inte utnyttja våra varumärken eller webbplatser utan godkännande, detta gäller även djuplänkning om inte annat avtalats. I de produkter och tjänster vi erbjuder där det går att publicera egen information, kontakta medlemmar, annonsörer eller andra besökare får man inte uppge externa länkar i konkurrerande syfte, t.ex. att använda våra publika platser för att värva medlemmar till annan webbplats.

 

Kontakt, research eller marknadsföring

Företag, organisationer eller privatpersoner får inte utnyttja våra produkter eller tjänster för att få kontakt i syfte att marknadsföra tjänster och produkter till andra besökare, kunder eller medlemmar. Undersökningar, research, informationsinsamling eller journalister som söker personer betraktas som marknadsföring och är inte heller tillåtet. Detta inkluderar alla produkter och tjänster som BokaBord eller Foodfriends erbjuder.

 

Säkerhet

Vi gör vårt yttersta för att behandla all personlig information säkert, så att det inte hamnar i orätta händer.

 

Ansvar

BokaBord eller FoodFriends kan aldrig hållas ansvariga för att en bordsbokning inte har uppfyllts enligt era förväntningar. En bordsbokning är en uppgörelse mellan dig och restaurangen. Inga krav kan riktas mot BokaBord eller FoodFriends för någon form av skada.

 

Förändringar

Vi har när som helst rätt att ändra användarvillkoren. Uppdaterade villkor är giltiga från och med de ligger publicerade på webbplatsen.

 

Kontakt

Ni kan kontakta oss på ovan angiven adress eller på info@bokabord.com