Search

The Old Smokehouse

Nacka, Stockholm · $$$$$
  • Atmosfären
  • Maten
  • Naturen
Rök och eld är grundtanken i vår matlagning. Idéen föddes på en resa i Texas, där jag på riktigt förstod vad BBQ verkligen handlar om. Långtids–rökning i häftiga hemma-byggda ”smokers”, som förvandlar tuffa köttstycken till något helt magiskt.

Att kombinera denna tillagningsmetod med den gamla svenska röktraditionen, kändes som ett naturligt val, då det legat ett fiskrökeri just på vår udde. Det var Georg Bexander som på 50-talet började röka sin nyupptagna böckling på Smedsudden. Han grundade sedermera Bexanders Rökeri AB, som växte sig större och till slut flyttade till nya lokaler. Där röker tredje generationen Bexander än idag fisk, enligt gammal tradition och på samma sätt som storrökaren Georg en gång lärt dem. I samarbete med Bexanders Rökeri AB kan vi nu med stolthet återuppta försäljningen av deras fisk och räkor samt den fantastiska böcklingen.

Utöver BBQ och rökt fisk har vi valt att inspireras av den amerikanska södern och Karibien där vi hittar alltifrån heta kryddblandningar till härlig choklad och rom. Vi försöker jobba med säsongens råvaror och vi fyller gärna vår svarta tavla med färska skaldjur och nyskördade grönsaker. Vi vill utvecklas samtidigt som vi värnar om gamla traditioner.

Varmt välkomna önskar Therese Läck // Krögare

Sittningar

Middag

Köp middag hos The Old Smokehouse

  • MånTisOnsTorFreLörSön

Lunch

Köp lunch hos The Old Smokehouse

  • MånTisOnsTorFreLörSön

Brunch

Köp brunch hos The Old Smokehouse

  • Sön

Sea Food Season Plateau

Sea Food Season. Missa inte vår skaldjursplateau som vi serverar från 19 september till 17 november torsdagar - söndagar. Vänligen beställ 3 vardagar i förväg. För detaljer vänligen se vår hemsida The Old Smokehouse

  • TorFreLörSön
Telefon 08-715 00 45
Öppettider
  • Mån 11:30-22:00
  • Tis - Fre 11:30-23:00
  • Lör 12:00-23:00
  • Sön 12:00-22:00
Typisk mat BBQ- meat and fish