Search

The Old Smokehouse

Nacka, Stockholm
2 personer
Middag

Lediga bord för {{MEAL}} på våra andra restauranger

Inte den tid du hoppades på?
Rök och eld är grundtanken i vår matlagning. Idéen föddes på en resa i Texas, där jag på riktigt förstod vad BBQ verkligen handlar om. Långtids–rökning i häftiga hemma-byggda ”smokers”, som förvandlar tuffa köttstycken till något helt magiskt.

Att kombinera denna tillagningsmetod med den gamla svenska röktraditionen, kändes som ett naturligt val, då det legat ett fiskrökeri just på vår udde. Det var Georg Bexander som på 50-talet började röka sin nyupptagna böckling på Smedsudden. Han grundade sedermera Bexanders Rökeri AB, som växte sig större och till slut flyttade till nya lokaler. Där röker tredje generationen Bexander än idag fisk, enligt gammal tradition och på samma sätt som storrökaren Georg en gång lärt dem. I samarbete med Bexanders Rökeri AB kan vi nu med stolthet återuppta försäljningen av deras fisk och räkor samt den fantastiska böcklingen.

Utöver BBQ och rökt fisk har vi valt att inspireras av den amerikanska södern och Karibien där vi hittar alltifrån heta kryddblandningar till härlig choklad och rom. Vi försöker jobba med säsongens råvaror och vi fyller gärna vår svarta tavla med färska skaldjur och nyskördade grönsaker. Vi vill utvecklas samtidigt som vi värnar om gamla traditioner.

Varmt välkomna önskar Therese Läck // Krögare

Måltider The Old Smokehouse

Middag

  • Mån, Tis, Ons, Tor, Fre, Lör, Sön

Lunch

  • Mån, Tis, Ons, Tor, Fre, Lör, Sön

Middag - Sommarpremiär

  • Mån, Tis, Ons, Tor, Fre, Lör, Sön
Telefon 08-715 00 45
Öppettider
  • Mån
    11:30-21:00
  • Tis - Tor
    11:30-22:00
  • Fre
    11:30-23:00
  • Lör
    12:00-23:00
  • Sön
    12:00-21:00
Typisk mat BBQ- meat and fish

Prisnivå