Search

Ulriksdals Värdshus

Solna, Stockholm · Skandinaviskt · $$$$$
  • Atmosfären
  • Maten
  • Naturen
VÄLKOMMEN TILL ETT KLASSISKT JULBORD MED GRÖNA INSLAG

På Ulriksdals Värdshus har vi en lång tradition av att fira jul och vårt julbord har vi dukat upp ända sedan 1800-talet. Samla vänner, familj eller kollegor och kom i julstämning hos oss. På denna sagolika plats, omgiven av skog och natur, avnjuter ni ett klassiskt julbord med närodlade råvaror från vår egen köksträdgård. Här befinner ni er i en varm, hemtrevlig och historisk miljö med vackra Edsviken utanför fönstret.

Vi lägger stort fokus vid våra råvaror och värnar om det gedigna hantverk som hör julmaten till. Redan tidigt under hösten påbörjar vi förberedelserna inför jul och tar tillvara på skörden från vår köksträdgård som vi syltar och lägger in. Vi låter våra egna örter och viltplockade skott smaksätta allt från julsnapsen till korven som vi stoppar själva. Vi rullar köttbullar, blandar mumma och kokar glögg. För att inte tala om sillen – vi kryddar och lägger in vår egen sill och varje år tillkommer några oväntade smaker till den klassiska repertoaren. Förra året serverade vi hela 14 sorters sill och fler vegetariska alternativ än någonsin!

Traditionsenligt följer vi de sju julserveringarna med totalt 80 anrättningar. Det bjuds på sill och strömming, flertalet varianter på kall och rökt fisk, över 15 grönsaksanrättningar och ett tjugotal presentationer av kallskuret. Till det avnjuter ni sedan småvarmt där det finns en mängd olika val. Avslutningsvis dukas det upp ett trettiotal godsaker på dessertbordet, och missa för all del inte våra fina svenska ostar.

Upplev julen i Ulriksdals historiska slottsparksmiljö och känn barndomens magi på nytt – ett generöst julbord med klassikerna du älskar och närodlade smaker från vår egen köksträdgård!

Kommande events

Skogsbad med Lisen Sundgren – 19 oktober

Skogsbad med Lisen i vår vackra bokskog. Det blir en vandringen där vi kommer att fokusera på att verkligen sakta ned och öppna våra sinnen för naturen. Att möta naturen på det sättet hjälper kroppen att slappna av, stärka immunförsvaret och öka känslan av välbefinnande. Bokas här och betalas direkt, 250 kr/person (inkl kaffe).

  • 19 oktober

Gåsmiddag

Välkommen att boka vår fantastiska gåsmiddag som serveras med stil och tradition den 9 november 2019. En fyrarättersmiddag utav det vanliga med klassiska rätter som hör till högtiden Mårtensafton
(645 sek)
Förbeställ här eller skicka en bokningsförfrågan till oss. Välkomna!
(Observera att gåsmiddagen ej går att beställa på plats.)

  • 09 november

Sittningar

Julbord

Välkommen att boka vårt klassiska julbord som vi serverar lunch och kväll under november och december 2019. Är ni fler än 10 personer vänligen skicka en bokningsförfrågan till info@ulriksdalsvardshus.se eller ring 08-85 08 15

  • MånTisOnsTorFreLörSön
Telefon 08-850815
Öppettider
  • Tis - Lör 11:30-22:00
  • Sön 12:00-21:00
Typisk mat Klassisk svensk mat av utmärkta råvaror.