Destination Search
Search

Lilla Pakistan

Vasastan, Stockholm
I dagens prestationssamhälle blir de tillfällen och plaster där man kan finna en stunds avkoppling för att drömma sig bort alltmer sällsynta. Genom en god vän fick jag höra talas om Lilla Pakistan, vilket resulterade i en gastronomisk upplevelse av stora mått.
Ett fullständigt fyrverkeri av smaker får Dig att glömma tid och rum. All mat tillagas “a la minute” med de yppersta av råvaror. Väljer Du avsmakningsmenyn får Du en förtrollande upplevelse utöver det vanliga. Spännande maträtter och viner som lyfter maten till himmelska höjder i en aldrig sinande ström med smakkombinationer Du inte kunnat drömma om.

Den Pakistanska kokkonsten är mycket sofistikerad. Det är inte ovanligt att det ingår upp emot 20 olika kryddor och örter i en maträtt. Avvägningen sker med högsta precision och det tar mycket lång tid att lära sig. Vissa örter används endast färsk koriander som ingår i alla varmrätter. I många varmrätter ingår även färsk ingefära.

Förrätterna är alltid lite mildare för att förbereda smaklökarna. Den pakistanska maten är genuint kryddad med en viss hetta. Denna mildras på ett förträffligt sätt med ett syrarikt vin. Ett gammalt knep är annars att använda yoghurt, vars syra gör samma “jobb” som vinet. Den pakistanska maten är ganska kalorifattig jämfört med europeisk och är dessutom glutenfri.

Många tror att till pakistansk mat dricker man bara öl eller mineralvatten. Något som är helt fel! Ofta ingår inslag av syra och sötma i form av mango eller citrusfrukter . Därför passar främst vita viner med syra och varierande grad av sötma. Vinlistan på Lilla Pakistan håller världsklass med viner Du sällan smakat.

Hansuno krisch är en ofta anlitad vinprovningsledare och tillika skapare av den Fria Skolan, som innebär unik infallsvinkel i den ädla konsten att kombinera vin & mat. Syftet är att bredda vägen för en ny matkultur genom att befria kockarna från de begränsningar som vinet skapar när det gäller den gastronomiska kreativiteten och att öka kunskapen om hur man väljer ska vin, utifrån vad som ligger på tallriken. Han är den andre som tilldelats den tyska vinnäringens högsta utmärkelse, Die Goldene Traube, som är begränsad till endast 10 personer.

Phone 08-305646
Hours
  • Mån - Tor
    17:00-22:00
  • Fre - Lör
    17:00-23:00
Price range