Fotbolls-VM i Ryssland är äntligen här! Många ställen kommer att visa fotbollsfesten och det är långt ifrån bara sportbarer som gäller. Även många bra restauranger kommer att visa en stor del av matcherna.

Här under har vi samlat våra bästa tips på riktigt bra ställen där du kan njuta av både fantastisk mat och en månadslång fotbollsfest!

 

Barbro

Södermalm, Stockholm

Fotbollsmästerskap på Under Barbros bioduk, en trappa ner från restaurangen, har blivit en tradition i Hornstull. Självklart är VM i Ryssland inget undantag. Barbro sänder alla matcher tisdag-söndag med avspark klockan 16.00 eller senare. Asiatiska, fotbollskompatibla smårätter gör upplevelsen ännu bättre och baren en trappa ner är bemannad under alla matcher. Ingen bordsbokning krävs.

Tap Room

Kungsholmen, Stockholm

Marcus Samuelsson är själv en stor fotbollsvän och hans restaurang Tap Room på Kungsholmen visar en stor del av VM:s alla matcher. Ingen bordsbokning krävs, lokalen är relativt rymlig och det utlovas både fina cocktails och grymma hamburgare – och förstås, ett stort antal ölsorter på fat.

Boqueria

City, Stockholm

Sätt lite spansk flärd på fotbolls-VM. På Boqueria sänds de flesta av VM:s matcher nere på Torget, med tapas, cocktails och massor med alegría som sällskap.

Häktet

Södermalm, Stockholm

Häktets innergård vid Bysistorget är sedan länge ett av Södermalms hetaste ställen för att se fotboll. Utöver ett digert ölutbud råder nice price på rosé i sommar, och det finns även två bokningsbara bord för 8 personer för de som vill kunna få dryck serverad under matchen.

Enzo’s Hornhuset

Södermalm, Stockholm

Italienska Enzo’s i Hornhuset är en utpräglad fotbollsrestaurang som trots Italiens frånvaro i detta mästerskap kommer bjuda in till VM-fest. Kom för fotbollen, stanna för den napolitanska pizzan. Enzo’s visar alla matcher i hela VM.

Trädgården/Växthuset

Södermalm, Stockholm

Trädgården under Skanstullsbron har plats för många och kan erbjuda visst regnskydd från bron även om vädret skulle svika. Se till att du har bokat ditt bord på grannen Växthuset om du vill runda av eller grunda inför matchen med en hundra procent växtbaserad festmåltid.

Bleck

Södermalm, Stockholm

Södermalms soligaste uteservering har rullat ut storbildsskärmen framför det enorma trädäcket. Plats för många och med pingisspelande och picknickätande parkbesökare i bakgrunden är inramningen i Lilla Blecktornsparken så somrig det blir.

Verandan Grand Hotel

City, Stockholm

Fotbolls-VM är hela världens turnering och vad är härligare än att se den i en internationell miljö? På Grand Hôtel samlas gäster från världens alla hörn. Här visas Sveriges matcher på storbildsskärm och till det serveras hamburgare och öl.

Clarion Hotel Post/Norda

Göteborg

På Clarion Hotel Post, mitt i centrala Göteborg intill centralstationen, visas Sveriges matcher utomhus på terrassen. Ambitionen är att bli en naturlig samlingsplats för alla svenska fans och i baren finns både mat och dryck i mängder. För den som vill finns möjlighet att innan eller efter matchen äta på restaurang Norda som huserar inuti hotellets lokaler. Norda prioriterar närodlat och ekologiskt, du äter mat från ett kök som fortsatt hämtar sina influenser från Manhattan och dess vibrerande smältdegel av smaker och ursprung.

Heaven 23, Gothia Towers

Göteborg

På Heaven 23 är det den välrenommerade köksmästaren Jesper Bogren som med van hand och kreativt sinne ansvarar i köket. Här serveras mat av klassiskt snitt med modern touch i en avspänd miljö ackompanjerat av en fantastisk utsikt över Göteborg från Gothia Towers.

Smaklig måltid och heja Sverige!