Härliga sommarrestauranger i Stockholm

Som de flesta vet har Stockholm en fantastiskt härlig miljö med mycket vatten och fina grönområden. Vad passar bättre än att uppleva dessa i kombination med en bra restaurang där man kan slå sig ned, äta gott och ta sig ett g...Läs mer

Stockholms bästa uteserveringar

Sommaren är, som bekant, kort. Men säsongen då vi svenskar bänkar oss på uteserveringar börjar tidigt – gärna så tidigt som möjligt – och slutar inte förrän de första löven har lämna...Läs mer

Guide till Sveriges Michelin-krogar

Sverige har en fantastisk restaurangscen och vi har 22 restauranger som har minst en stjärna i den mytomspunna Michelinguiden. Februaris stjärnutdelningar i Guiden innebar bland annat att Stockholms...Läs mer

Romantiska Alla hjärtans dag-restauranger i Stockholm

Här under har vi listat några av Stockholms bästa restauranger för en romantisk upplevelse. Om du vill få ännu bättre koll på vilka restauranger som har lediga bord på Alla Hjärtans så kan ...Läs mer


bokabord Plankstek till midsommar? Självklart, tycker @villagodthem
Swajpa ➡️ för hela menyn.

#bokabordsverige #plankstek #sillbalja #midsommar #stockholm #bokabord #djurgården

June 19

Bra asiatiska restauranger i Stockholm

Asien är världens största världsdel och det asiatiska köket är också brett med många olika spännande inriktningar. Nedan hittar du några av Stockholms bästa asiatiska restauranger.Läs mer

Bra restauranger i Malmö

Man säger att det är nära till kontinenten – men du kan faktiskt stanna i Malmö och ändå uppleva hela världens kök. I Malmö finns gott om bra restauranger och alltifrån kvarterskrogar till...Läs mer

Bra restauranger i Göteborg

Bra restauranger i Göteborg Sveriges framsida består av mer än bara Feskekörka, Liseberg och massor av Ullevis, det finns också ett gäng mycket bra krogar. Vissa av dem har till och med stjärno...Läs mer

Mest lästa

Folkfest med smaker från hela världen på Djurgårdsvarvet

När Oaxen Krog & Slip samarbetar med Stadsmissionen för integration i Stockholm betyder det mat. Mycket mat. För gästerna innebär helgens Folkfest en m...

En bit av Venedig flyttar in i Gamla Stan

Cicheti (tjicketti) är nästan lika gott att säga som att äta. Ordet är venetianskt och syftar till traktens tradition av smårätter. Därifrån, Venedig-r...

Mathias Dahlgren stänger igen Matsalen

Sedan 2007 har Mathias Dahlgren drivit Matsalen och Matbordet på Grand Hôtel. Lagom till jul serveras de sista rätterna innan restaurangerna stängs ner och ...

Popup med Magnus Samuelsson till Stockholm

Den 20-21 augusti kommer Magnus Samuelsson hem till Sverige för en pop-up som ska kombinera smakerna från hans restauranger Red Rooster och Eatery Social. Pop...

Sommarfestligheter på Österlånggatan

Österlånggatan 17 har verkligen lagt i en högre växel nu under sommaren. Förutom att de har gjort uteserveringen ännu större genom att duka upp vid font...

Tom Pyl och Elsa Ekman på Operan

Förra året öppnades inte mindre än tre nya restauranger på Operan och nu har Strömterrassen slagit upp portarna för after works, gott käk och party p...

Just nu på Esperanto – Madeira från Lincolns tid

Handen på hjärtat – när drack du ett vin från samma år som Abraham Lincoln höll Gettysburg-talet? Om svaret är “minns inte” eller “aldrig” har ...

Frantzén på ny kula 2017

Frantzén med sina två Guide Michelin-stjärnor stänger sina portar och börjar på ny kula i ett sekelskifteshus i centrala Stockholm. Stjärnkrögaren och ...

Tråg, tallrik eller näve? Stockholms nya skaldjursbar är invigd.

På pontonen bakom Ångbåtsbryggan har det jobbats hårt under vintern. Resultatet blev ett helt nytt däck, med tak och väggar för kyliga kvällar – sam...

Vårtips! Be att få ta hissen till Kung Carls takterrass

Med utsikt över Stockholms mest pulserande kvarter vid Stureplan är Kung Carls takterrass ett av våra bästa smultronställen att möta våren i storstan....

Jürgen Grossmann lagar sparris på Bar Central

I maj får båda Bar Central-restaurangerna besök av Sveriges kanske bäste sparriskock. Stjärnkrögaren Jürgen Grossmann, tidigare på bland annat GQ och ...

Nu öppnar A House Boullion

Den 25 april öppnar Sayan Isaksson en ny restaurang med fokus på buljong – A House Boullion – i gamla Arkitekturskolans lokaler, numera A House, på Öste...

Fredag- och lördagskvällar = pintxos på Oljebaren

Det blev ingen försäljning av familjeföretaget Oljebaren. Det blev en nystart istället. Men allt blir inte riktigt som förr.Läs mer

Extra, Extra! Speceriet börjar med bordsbokning

Speceriet ligger vägg-i-vägg med finkrogen Gastrologik. Det är en lättillgänglig och opretentiös bakficka där man kan man boka bord eller droppa in spontant för att smaka en, två el...Läs mer

Bistron i toppform

I början på förra hösten skrev DI Weekend om Godot: Det är en svår ekvation: Hur sticker man ut bland alla franskinspirerade bistroer, utan att ge avkall på det genuint franska, och ...Läs mer