Bra lunchrestauranger på Södermalm

Södermalm är fullt av lunchställen. Allt från de enklaste hålen i väggen till rejäla lunchbistros, för alltifrån studenter till affärsluncher. Här listar vi våra favoriter bland det enorma utbudet. Samtliga går att boka bord på, så se till att säkra upp en plats innan ditt besök.

Häktet

Södermalm, Stockholm
HORNSGATAN 82

Stans kortaste lunchmeny – en kött- eller fiskrätt, och en vegetarisk. Plus en liten soppa medan du väntar. Häktet gör valet enkelt för dig som är ute efter lunch i krokarna kring Bysistorget, bokstavligt talat. Rätterna rör sig i gränslandet mellan det svenska och det franska, och är ofta lika angenäma att se på som att äta.Boka bord

kvarnen

Södermalm, Stockholm
TJÄRHOVSGATAN 4

Husmanskostens högborg på Södermalm har serverat oräkneligt antal köttbullar, isterband och stekta strömmingar genom åren. Utöver dagens lunch för 115 kronor serveras en à la carte-lunch som garanterat mättar. På lunchmenyn finns också ”förmodligen Södermalms största räksmörgås” – vi har inte testat alla, men är beredda att tro på påståend...

Gondolen

Södermalm, Stockholm
STADSGÅRDEN 6

En lunch med utsikt är aldrig fel. Är det sedan stans bästa utsikt sätter definitivt guldkant på dagen. Lunchmenyn skiftar vecka för vecka och består till stor del av husmanskost, och alltid med vegetariskt alternativ. Priserna för lunchen ligger förvånansvärt lågt med tanke på både kvalitet och läge.

Nytorget 6

Södermalm, Stockholm

Som systerkrog till en av Östermalms allra populäraste kvarterskrogar Nybrogatan 38 har Nytorget 6 ett väl beprövat koncept. Priserna är minst sagt humana och trots att det finns gott om bra restauranger i det absoluta närområdet finns det egentligen få anledningar att inte gå hit om du äter din lunch kring Nytorget. Maten är en blandning av svensk och sydeuropeisk mat.

Meatballs for the people

Södermalm, Stockholm
NYTORGSGATAN 30

Namnet säger det mesta. På lunchmenyn finns alltid deras egna, klassiska köttbullar serverade enligt alla konstens regler. Dessutom en rullande meny med veckans rätt och en veckans sallad. Bra valuta för pengarna och du som äter tidigt kan ta del av de rabatterade early bird-priserna klockan 11.00-11.30.

Folkbaren

Södermalm, Stockholm
HORNSGATAN 72

Med lokaler som sticker ut är Folkbaren ett gott alternativ för luncher kring Mariatorget. Förutom dagens lunch finns en kortare à la carte under lunchtimmarna. Ingen särskild typ av kök men rätter som tilltalar många till relativt låga priser. 

Eatery Social

Södermalm, Stockholm
RINGVÄGEN 98

Vid Skanstull har Marcus Samuelsson placerat sin taquería – eller mucho màs que una taquería som restaurangen själv menar. Och visst finns där mycket mer än tacos. Även om lunchemenyn är ganska kort finns ett brett spektra av det mexikanska köket.

Gå tillbaka