Man säger att det är nära till kontinenten – men du kan faktiskt stanna i Malmö och ändå uppleva hela världens kök. I Malmö finns gott om bra restauranger och alltifrån kvarterskrogar till stjärnor i Guide Michelin. Här har vi listat våra absoluta favoriter i denna växande restaurangstad.

Kitchen and Table

Malmö

Adress: Dag Hammarskjölds Torg 2

Malmö möter Manhattan hos Kitchen & Table i Malmö.  Krydda med stjärnkocken Marcus Samuelssons know how och en fantastisk utsikt över Malmö så har du en restaurangupplevelse som tilltalar alla dina sinnen.

Bouchon

Malmö

Adress: Andréelundsvägen 5

Gillar Svensson fransk mat och mysiga kvarterskrogar? Svar: ja. Om du också är en av dem som håller det franska köket högt ska du definitivt besöka denna urfranska och mysiga kvarterskrog. Här står det enkla och goda i centrum utan att kompromissa på smak och kvalitet.

Bastard Mat & Vin

City, Malmö

Adress: Mäster Johansgatan 11

Modern europeisk husmanskost tillagat på ett kreativt och unikt sätt. Mottot är något i stil med “allt från nos till svans” vilket tyder på ett tydligt köttfokus. Menyn varierar ständigt och Bastard har fått omdömet “Mycket god klass” av White Guide.

Far i hatten

City, Malmö

Adress: Folkets Park

Festligt, livat och stimmigt på sommaren med en stor uteservering. På vintern är det intimt och mysigt inne i den gamla stugan. På menyn finns främst vedeldade pizzor av olika slag mellanrätter. Mycket stort utbud av olika viner på glas.

Vollmers

City, Malmö

Adress:Tegelgårdsgatan 5

Vollmers är en finkrog med fokus på de skånska råvaror som gifts ihop med modern gastronomi. Vollmers är också Malmös enda tvåstjärniga krog och en av fem med minst två stjärnor i Sverige.

Mutantur

City, Malmö

Adress: Erik Dahlbergsgatan 12-14

Mutantur betyder tiderna förändras och vi med dem. För Mutantur innebär det att de vill skapa en öppen restaurang som går sin egen väg.  Bakom Mutantur står krögaren Alexander Sjögren som har tävlat flera gånger i Bocuse d’Or (“kock-VM”) och vunnit brons. Mutantur vision är att vara en urban gastrobar och menyn består av många smårätter som delas. Om man önskar kan kocken sätta ihop en avsmakningsmeny baserat på dessa rätter.

Västergatan

Gamla Väster, Malmö

Adress: Västergatan 16

Enkelt, avskalat men varm atmosfär och mycket gott i regi av folk med erfarenhet av bl a hyllade Sjömagasinet i Göteborg. På Västergatan serveras både en färdigkomponerad fyrarättersmeny och små/mellanrätter att delas med sitt sällskap.

Läs också

Så kan du stötta Sveriges restauranger – på 3 enkla sätt

Just nu ekar restaurangerna tomma runt om i landet. Överallt försöker krögare och restaurangägare hitta o

Läs mer