Lunchsugen i Vasastan? Inga problem – utom möjligen att välja mellan alla bra ställen. Runtom i Vasastan finns det gott om lunchalternativ av alla olika typer, och det kan lätt bli en djungel att försöka bena ut. Här nedan har vi därför listat våra favoriter. Hoppas att de faller även dig i smaken!

Portal

Vasastan, Stockholm

Utsedd till Årets affärskrog 2016 och vinnare av DN:s Gulddrake i mellanklassen. Portal fick en flygande start och fortsätter att kamma hem fina omdömen. Luncherna är precis som kvällsrätterna okomplicerade med väldigt hög klass på både råvaror och utförande.

Tennstopet

Vasastan, Stockholm

Klassiska Tennstopet har inte bara några av Stockholms mest kända husmanskosträtter, utan är även kända för att hålla fanan högt när det gäller svenska klassiker. Och då menar vi riktiga klassiker, som vårkråka, hare, surströmming och många andra rätter som du får svårt att hitta någon annanstans. Med hjälp av Tennstopets matkalender håller du koll på det kulinariska åre...

Tranan

Vasastan, Stockholm

Köttbullarna är så berömda att de inte ens finns på menyn – då skulle kockarna inte hinna göra något annat än att rulla köttbullar. Här finns en à la carte-meny som serveras hela dagen, bestående av ovanligt vällagade klassiker av främst kött och fisk.

Minh Mat

Vasastan, Stockholm

Vietnamesisk mat av det modernare slaget. Varje vardag serveras en kort och prisvärd lunchmeny med dagens rätter, varav en vegansk rätt. Minh Mat har på kort tid vuxit enormt i popularitet och är nu en av de mest besökta restaurangerna kring Vasaparken, så var beredd på rusning under lunchtimmarna.

Sensum

WALLINGATAN 40

Med bakgrunder i några av landets mest aktade kök öppnade tre vänner upp Sensum 2017. Fokus ligger mycket på råvaror i säsong och både smaker och presentationer som vittnar om att restaurangen bemästrar minst en nivå över den kvarterskrog de har valt att vara. De flesta luncherna kostar 125 kronor, vilket är en prisvärd väg in till ett kök som håller hög klass.

Rolfs kök

Vasastan, Stockholm

Här på denna Stockholmsinstitution serveras dagens lunch av det högre snittet. Klassiskt, enkelt och vällagat är temat och även om det kanske är husmanskost man främst förknippar med Rolfs Kök, så blandas det upp med moderna inslag för att hamna på en spänningsnivå över de flesta.

Italian Cousins

Vasastan, Stockholm

De italienska kusinerna från Reggio Emilia håller sina lokaler på Odengatan öppna morgon till kväll. Nybakad focaccia, kaffe och italiensk morgonradio till frukost, ljuvliga pizzor i sin helhet eller på bit till lunch och middag. I lokalen finns några få sittplatser för dig som inte vill ha din pizzaslice i handen.

Farang

Vasastan, Stockholm

Är det läge för affärslunch eller bara en riktigt speciell lunchupplevelse? Farangs sydostasiatiska rätter delas med fördel vid bordet, och detta gäller även luncherna. Luta dig tillbaka och låt Farangs köksmästare komponera ihop din lunchmeny. Affärslunchen inne i restaurangen är en hel upplevelse i form av en avsmakningsmeny och kostar därefter, men du kan också välja 2- eller...