Ät julbord på en skärgårdsbåt, bada isvak innan middagen eller sjung karaoke efter desserten. Här har vi samlat annorlunda julbord med roliga aktiviteter för familj, vänner och företag.

Ett julbord med aktivitet är en chans att äta god mat och samtidigt skapa bra sammanhållning. Här är våra bästa tips på julbord i Stockholm och utanför tullarna som har det där lilla extra att erbjuda.

 

Swing by Golfbaren

Vasastan, Stockholm
SURBRUNNSGATAN 46

Här är det ingen risk för stela julbordsupplevelser. Sveriges mest ambitiösa minigolfbana levererar en känsla av amerikansk förbudstid, New York-rooftops och flärd. På Swing by Golfbaren får ni igång aptiten med 18 hål och sätter er sedan för ett julbord som bjuder in till en festlig kväll. 

Hellas Storstugan

Nacka, Stockholm
ÄLTAVÄGEN 101, NACKA

När ägarna till Bleck på Södermalm tog över Storstugan på Hellasgården, bara en kort tur utanför tullarna, lades också grunden till en helt ny nivå. Ambitionerna höjdes rejält, och numera serveras vällagad mat året runt i den gamla timmerstugan. Julbordet är inget undantag. Glöggen serveras utanför i sällskap av öppen spis, och väl inne möts ...

wallmans

City, Stockholm
TEATERGATAN 3

På Wallmans bjuds en lyxig meny med touch av julen tillsammans med en gnistrande show. Maten serveras av kvällens stjärnor, som ser till att detta julbord blir något alldeles speciellt. Gourmémenyn påminner mer om fine dining än om ett vanligt gående julbord. Julshowerna skiftar från år till år men gemensamt för dem är att det alltid utlovas underhållning i ...

Fjäderholmarna

Stockholm
STORA FJÄDERHOLMEN

Som om det inte räcker att Fjäderholmarnas Krog har ett av landets bästa julbord, signerat gastronomiprofessorn Gert Klötzke, så gör helhetsupplevelsen att detta blir en kväll att sent glömma. Ta båten från Stockholms innerstad ut till en av de första riktiga skärgårdsöarna och strosa omkring bland glasbruk, rökerier och vackra vyer (även om det är ...

Djurgårdsbrunn

Östermalm, Stockholm
DJURGÅRDSBRUNNSVÄGEN 68, STOCKHOLM

ALLSÅNG PÅ DJURGÅRDEN ÄVEN PÅ VINTERN?
Allsång på Skansen är en av de mest svenska traditionerna som finns men inte finns det allsång på vintern också? Jo faktiskt, dock inte på Skansen men inte långt därifrån på härliga restaurang Djurgårdsbrunn.  Här upplever du hemmakryddad julglögg och ett dignande tra...

Hamburger Börs

City, Stockholm
JAKOBSGATAN 6

På Hamburger Börs serveras en julinspirerad middag i kombination med något helt unikt – nämligen Eric Gadd. Gadd ackompanjeras av Sveriges musikelit och spelar egna låtar från den över 30 år långa karriären. 90 minuters soulshow, med fullt ös från början till slut, utlovas.

Golden Hits

City, Stockholm
KUNGSGATAN 29

Glöm ”Stilla natt” – Golden Hits är julens “Bad Santa”. Så väljer Golden hits själva att beskriva sitt julbord. Här bjuds in till en riktig julfest, med show, trerättersmeny, karaoke, nattklubb och fest in på småtimmarna. Julpyntet och julstämningen vet inga som helst gränser på detta ställe.

Spritmuseum

Östermalm, Stockholm
DJURGÅRDSVÄGEN 38-40

Vad julbordet på Spritmuseum lägger lite extra vikt vid är inte svårt att gissa. Här börjar julmiddagen med ett glas hemgjord glögg och fortsätter sedan i en rundvisning i museet med tillhörande sill och nubbe. Ni är sedan välkomna att besöka museets utställningar, innan julbordet serveras i Spritmuseums restaurang som belönats med både White Guide...

Strömmabåtarna

AVGÅR FRÅN NYBROKAJEN

I anrika sekelskiftsfartyg kan du uppleva julens läckerheter medan du njuter av Stockholm till sjöss. Strömma Kanalbolaget erbjuder fem stycken olika kryssningsjulbord, alla med olika profiler signerade de olika krögarna.

S/S Stockholm – Klassisk jul i eleganta miljöer

Östermalm, Stockholm

Ombord S/S Stockholm dukar krögarna Hjalmar Litzén, Daniel Tingström och Jacob Bergström fram ett traditionellt julbord med julens favoriträtter, allt i elegant Art deco-miljö.

M/S Gustafsberg VII – Vilt och vegetariskt

Östermalm, Stockholm

Hos Malin Söderström serveras julmat med fokus på miljö, vilt, vegetariskt och de finaste råvarorna. Sill och potatis står på bordet och de övriga rätterna dukas upp på aktersalongens buffé.

M/S Prins Carl Philip – Julmat från skog och sjö

Östermalm, Stockholm

Krögare KC Wallberg bjuder in till ett hantverksmässigt julbord med råvaror från skog och sjö, med hänsyn till miljön. Även fina vegetariska alternativ.

M/S Östanå – Klassiskt med fantastisk dessertbuffé

Östermalm, Stockholm

På charmiga M/S Östanå dukar Andreas Clemmedsson upp en klassisk julbuffé. Sillen delas vid bordet och middagen avslutas med en fantastisk efterrättsbuffé.

M/S Waxholm III – Sagojul från förr

Östermalm, Stockholm

Krögarparet Jesper Taube och Maria Svensson välkomnar till en sagolik julupplevelse som för tankarna till svunna tider. Själva julbordet är av det traditionella slaget.