Traditionella julbord i Stockholm

Det vimlar av traditionella julbord i och runtomkring Stockholm – både på restauranger som har dukat upp inför jul i många år, och sådana som bara precis har börjat.  Här är våra bästa tips för att hitta rätt i julbordsdjungeln 2018.

Djurgårdsbrunn

Djurgårdsbrunnsvägen 68, Stockholm

KLASSISKT JULBORD PÅ VACKRA DJURGÅRDEN
Fira jul på kungliga Djurgården. Djurgårdsbrunn är en riktig klassiker och en perfekt avslutning efter en frisk långpromenad. Här upplever du hemmakryddad julglögg och ett dignande traditionellt julbord i härlig natur som ackompanjeras av husbandet Elfis Presly and the frosty tops. Du får också ett eget sånghäfte så du och ditt sällskap kan skråla med efter bästa förmåga. Nytt för i år är att julbordet serveras i ett unikt glastält i trädgården.


Ulriksdals Värdshus

Ulriksdals Slottspark, Solna

150 ÅR AV VÄRDSKAP
2018 firar Ulriksdals Värdshus 150 år i samma lokaler. Detta anrika värdshus blev 2017 utnämnt som ett av Stockholms bästa julbord av Aftonbladet, och får sin unika inramning av utsikten över slottsträdgården och Edsviken. Julbordets utformning följer de klassiska sju serveringarna, men även moderna inslag tar plats vid sidan om det traditionella med ett nytt fokus på gröna rätter skapade av råvaror från den egna köksträdgården.


 

Långholmens Wärdshus

Alstaviksvägen 17

EN FÄNGSLANDE UPPLEVELSE MITT I STAN
Långholmens Wärdshus serverar ett traditionellt svenskt julbord med god julmat tillagad med omtanke, gjord på fina råvaror, i mysig värdshusmiljö mitt i Stockholm. Som många vet så är Långholmen ett gammalt fängelse och för er som vill krydda ert julbord ytterligare finns det möjlighet till en guidad tur som tar er igenom fängelsets 250-åriga historia. Visningarna börjar 45 minuter innan sittning och bokas i förväg.


Restaurang Bleck

Katarina Bangata 68

MED TOMTELUVAN PÅ SNE
När mörkret lägger sig över Södermalm dukar Restaurang Bleck upp sitt omtyckta julbord. Traditionsenligt serverar man hemlagade klassiker som inlagda sillar, handgjorda köttbullar, rökt lax och julskinka. Avsluta kvällen med dignande godisbord och fira att julen snart är här.


Häringe Slott

Häringe Slott, Västerhaninge

TRADITIONELL JUL I SLOTTSMILJÖ
Häringe Slott dukar upp för julbord med levande ljus, hemkokta delikatesser och klassiska smaker. Skäm bort dig och njut av lugnet i klassisk slottsmiljö. Efter en lyxig julmiddag avslutar du vid ett tilltaget dessertbord till ljudet av en sprakande brasa.


Mr French

Tullhus 2, Skeppsbrokajen, Stockholm

RUFFIG JUL-CHARM PÅ SKEPPSBROKAJEN
Julen hos Mr French bjuder på klassiska Stockholmsomgivningar bland de ruffigt charmiga tullhusen mitt på Skeppsbrokajen. Ett julbord med hemlagade terriner, korvar och köttbullar, som avslutas med ett helt rum fyllt med julgodis. För den skaldjurssugne erbjuder man en speciellt framtagen skaldjursmeny. Allt till doften av granris och vågornas kluckande.


Gondolen

Stadsgården 6, Stockholm

HIMMELSKT JULBORD MED SVÅRSLAGEN UTSIKT
Vad är väl en jul utan utsikt över Stockholms gnistrande vinterlandskap? Gondolen är en riktig klassiker och har allt du kan förvänta dig av ett ståtligt julbord plus lite till. Dessutom Erik Lallerstedts hemgjorda snaps Vinterlallaren och ett dessertbord värt en resa i sig.


Karamellan

drottningholms slott, karamellan 10, drottningholm

JULBORD PÅ KUNGLIG MARK!
Njut av ditt julbord på kunglig mark i Sveriges första världsarv. På Karamellan lägger de in sillen, gravar laxen och griljerar skinkorna själva för att maximera smakupplevelsen för sina gäster. Här finns också ett stort utbud av gröna alternativ eftersom julbordet ska kunna avnjutas av alla!


Grand Hôtel

Södra Blasieholmshamnen 8, Stockholm

STORSLAGET JULFIRANDE PÅ KLASSISK MARK
Anrika Grand Hôtels julbord är så klassiskt det blir. Svenskt, traditionellt och pampigt dukas det upp på Verandan. En riktig julfavorit om de får säga det själva. Dessutom med möjlighet att kombinera med underhållning av Niklas Strömstedt i julshowen Strömstedt – Ett ljus i mörkret. En upplevelse som lyser upp decembernatten.


Hallwylska

HAMNGATAN 4, Stockholm

MAGISKT JULBORD I ETT GLASHUS
På innergården i Hallwylska museet dukas det upp ett klassiskt svenskt julbord i en inglasad vinterträdgård. Här serveras hemlagade delikatesser och makarna von Hallwyls favoriter. Hallwylska är också en av få restauranger där det finns möjlighet att boka större sällskap online.


Josefina

Galärvarvsvägen 10, Stockholm

KUNGLIGT JULBORD VID VATTNET
Ett stenkast från vattnet firar du klassisk jul på Josefinas. I kunglig anda driver man Josefinas Festvåning och stoltserar med klassiska smaker, specialiteter och spännande överraskningar. Med plats för sällskap upp till 500 personer erbjuder man både förmingel och julfest i samband med julbordet. De vackra, slottslika lokalerna skapar en riktigt ståtlig julstämning.


Källaren Movitz

Tyska Brinken 34, Stockholm

KLASSISKT JULBORD UNDER ANRIKA 1600-TALS VALV
Besök klassiska Källaren Movitz på Tyska Brinken i Gamla Stan för ett riktigt traditionellt julbord. Efter en promenad genom de smala gränderna är du redo för hemlagade julklassiker i restaurangens 1600-tals valv. Källaren kan ta emot sällskap upp till 120 personer och utlovar mysig julstämning med levande ljus och vita dukar i historisk miljö.


Gamla Enskede Matbord

Stockholmsvägen 17, Enskede

NÄRA OCH GENUINT
Endast ett stenkast utanför södertull hittar du denna mysiga kvarterskrog mitt i villaidyllen Enskede. Här serveras ett traditionellt svenskt julbord tillagade med mycket kärlek i intima lokaler.

/BokaBord-redaktionen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *