Stockholms 10 bästa bruncher

Finns det något bättre en lördag än en kryddig Bloody Mary och amerikanska pannkakor? Brunch har blivit helgens peak som sätter guldkant på veckan. Den tillåter dig att sova ut, vara social och unna dig allt gott som någon annan lagar bäst. Här nedan har vi samlat topp tio bästa bruncherna just nu i Stockholm, som alla fyller något begär. Vilken brunch fyller bäst ditt? På vår systersajt Brunch.se finns det ännu fler och mer info om våra brunchfavoriter.

Strandvägen 1

Finbrunch på en av Östermalms bästa adresser. Menyn är bred och innehåller klassiker som till exempel Eggs Benedict och amerikanska pannkakor men det serveras även råbiff och Gazpacho. Miljön är härligt stimmig och om du väljer att gå hit sommartid och har tur kan du få en plats på uteserveringen med en härlig utsikt över Nybroviken.

Pris: a la carte, 95-335 kr beroende på rätt

Tider: Brunchmenyn serveras 11.30-17.00 på lördagar och 11.30-21.00 på söndagar

Adress: Strandvägen 1, Östermalm

Sthlm Brunch Club

Sthlm Brunch Club  hittar du i Vasastans hjärta, i hörnan av Dalagatan och Kungstensgatan, mitt emot Sabbatsbergs sjukhus. De tar inga bordsbokningar utan det är bara att knalla in och om det skulle vara fullt så jobbar de med väntelista. Det kan bli lite väntetid eftersom det är ett av Vasastans mest happening ställen mellan 10 och 14 på helgerna, men de fixar det alltid! Sthlm Brunch Club har hittat ett klockrent koncept och lyckas leverera brunchfavoriter som Eggs Benedict, Belgiska våfflor och fluffiga amerikanska pannkakor. Prova gärna deras Peanut butter chocolate milkshake också. Du kommer inte att bli besviken! Nyttigare alternativ som fruktsmoothies och frukttallrik finns med och det finns något för vegetarianen också. De använder bara KRAVmärkta ägg och deras goda kaffe är både ekologiskt och fairtradeodlat.

Pris: à la carte

Tider: 09-16 på helger

Adress: Dalagatan 24

Stockholm Brunch Club tar inte bordsbokningar. 

Fotografiska

Brunchen som serveras på Fotografiska är signerad Paul Svensson som du kanske känner igen från Kockarnas Kamp och den är till största möjliga mån lagad av ekologiska och närproducerade råvaror. Du sitter vid runda bord i Fotografiskas stora matsal med kanske Stockholms vackraste utsikt. Glöm inte att ta en titt på utställningen för att smälta maten! Brunchen serveras i tre akter med varierat sött som avslut.

Pris: 395 kronor (inkl moms), då ingår entré till utställningarna, dryck tillkommer, 155 kronor för barn 3-12 år.

Tid: 11-16 på helger

Adress: Stadsgårdshamnen 22

Greasy Spoon

Greasy Spoon är brunchstället som startades av två britter med en ambition att styra upp brunch-Stockholm. Det är ett litet, trevligt och fullsmockat ställe som attraherar de flesta som är svaga för eggs benedict, som de serverar tre olika varianter av.  De har en välkomponerad meny i stort, där det finns något för alla. Vegetarianer som baconälskare. Deras Blueberry scotch pancakes ska inte missas, och ge deras utsökta salted brownie ett försök. Skölj ner det hela med ett par mimosas eller en matcha green tea latte till överkomliga priser.

Pris: A la carte

Tider: 09-17

Adress: Tjärhovsgatan

Greasy Spoon tar inte bordsbokningar.

Bockholmen Hav & Restaurang

Huset som inrymmer Bockholmen Hav & Restaurang kallas av grannarna för Gula Villan. Den uppfördes i slutet av 1800-talet som en i raden av många  grosshandlarvillor, det vill säga spektakulära sommarbostäder åt stockholmare som gjort sig förmögna på industrialismens genombrott.  På brunchen är det en uppdukad buffé som gäller, den bjuder på enkel och ren skandinavisk mat med fräscha  Medelhavsinslag. I matsalen kan man både titta ut över vattnet och in i det öppna köket. Ta din egen båt och lägg till vid någon av bryggorna i närheten på sommaren och värm dig vid deras kakelugnar en kall vinterdag.

Pris: 299 kronor, 95 kronor för barn upp till 12 år

Tider: 11.30-16

Adress: Bockholmsvägen 1

Boka bord

Berns

Berns asiatiska brunch är en riktigt glamorös klassiker i Stockholm. 1944 slog restaurangen upp sina portar för första gången som Sveriges första kinesiska restaurang. Brunchen är klassisk men annorlunda och perfekt för den som tröttnat på den klassiska brunchbuffén. Den är varierad och genomtänkt med influenser från Asiens alla hörn, du hittar allt från dumplings till ostron till Hoisin revbensspjäll. Missa inte finalen, det härliga dessertbordet med små söta underverk från Berns eget konditori. Allt under de stora kristallkronorna, bara ett stenkast från Dramatiska Teatern och NK.

Tid: helger 11.30-16

Pris: 375 kronor, barn under 6 år 110 kronor, barn under 13 år 190 kronor

Adress: Berzelii Park

Boka bord

Sirap

Café Sirap är ett smockfullt brunchhäng mitt i Vasastan som alltid levererar, på löpande band. Har du planerat att skämma bort dig själv och kompisarna med lite extra sött så är det garanterat till Sirap ni ska bege er. Äkta amerikanska pannkakor med alla tänkbara tillbehör och sirap förstås, club sandwiches och franska våfflor. Här beställer du en Coca-Cola eller en latte till maten. Inredningen är spartansk men du lär inte bli besviken.  Du kan behöva vänta en liten stund, men det löser sig oftast.

Tid: Helger 11-17

Pris: A la carte

Adress: Surbrunnsgatan 31

Sirap tar inte bordsbokningar.

Docklands

Bara 7 minuter från Slussen eller med båt från Nybroplan tar du dig till Docklands, den mytomspunna platsen för ravekulturen på 90-talet. Docklands i Finnboda varv har ett amerikanskt tänk som genomsyrar hela brunchbuffén. Välj och vraka mellan minihamburgare, chiligryta och pannkakor till en kall amerikansk öl eller två. För barnen finns en helt egen buffé och resan blir en perfekt liten helgutflykt. Varvsmiljön och utsikten över Djurgården är pricken över i:et för hela upplevelsen.

Tid: Helger 11-16

Pris: 275 kronor, Barn under 13 år 100 kronor

Adress: Finnboda Varvsväg 18

Cadierbaren

På med spenderbyxerna och styr mot Cadierbarens brunch. Här blir gårdagskvällen till ljuva minnen medan kroppen väcks till liv av en brunchmeny eller brunch à la carte. En dag som börjar med blinier med Kalixlöjrom, eggs bénédict eller frasvåfflor har alla förutsättningar att bli underbar. Till det finns många sorters te och kaffe om man inte föredrar en Bloody Mary, Mimosa eller ett glas Pol Roger. Cadierbaren står för lyx och flärd och det är lätt att sjunka ner i de sköna fåtöljerna och mysa in sig i den eleganta atmosfären och ackompanjerande musikinramningen.

Tid: 11-17

Pris: 495 kronor

Adress: Södra Blasieholmshamnen 8

Boka bord

Hotell Rival

Varje söndag klockan 13 dukas brunchen upp i Rivals Bistro och den som strosat över Söders höjder kan ta en paus och frossa i både nyttigheter och onyttigheter! Buffén är inget för de stressade, utan ta dig tid att verkligen provsmaka allt. Iskall champagne och milkshakes varvas med amerikanska pannkakor,  råbiff, lax, ostar och mycket mer. Hotell Rival har också ett erbjudande för brunchgäster att till ett specialpris checka in på hotellet efter brunchen och sova över till måndagen och få gratis frukost. En kul lösning för den som inte har kraften att slita sig efter denna brunch!

Tid: 13-18

Pris: 285 kronor för vuxen, hälften för barn upp till 10 år.

Adress: Mariatorget 3

Djurgårdsbrunns Värdshus

Djurgårdsbrunn ligger på ett svårslaget läge, bara en trevlig promenad längs Djurgårdskanalen bort. Upplägget är en klassisk brunchbuffé där du hittar svenska klassiker ackompanjerade med medelhavsinspirerade maträtter. Du kan njuta av kardemummavåfforna med en härlig bellini eller revbenspjäll och vårrullar medan barnen spelar boule och krocket i solen utomhus på sommaren eller myser framför brasan på vintern.

Tid: Helger 11.30-16

Pris: 285 kronor för vuxen, 95 kronor för barn upp till 12 år 

Adress: Djurgårdsbrunnsvägen 68

Boka bord

Hittar du inte det du söker? På vår systersajt Brunch.se finns det ännu fler och mer info om våra brunchfavoriter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *