Bra asiatiska restauranger i Stockholm

Asien är världens största världsdel och det asiatiska köket är också brett med många olika spännande inriktningar. Nedan hittar du några av Stockholms bästa asiatiska restauranger.

Minh Mat

Adress: Odengatan 94

Omåttligt populär kvarterskrog med humana priser.  Här hittar du genuina vietnamesiska rätter tillagade med mycket kärlek och omtanke. Atmosfären är lugn och avkopplande och hela lokalen genomsyras av sydostasiatiska influenser.


Farang

Adress: Tulegatan 7

Farang erbjuder en riktig smakexplosion från Asien i sann sharefood-anda i en före detta industrilokal.  Menyn är riktigt stor och erbjuder flera välkomponerade avsmakningsmenyer (även vegetariskt) men också diverse rätter som kan delas av sällskapet. Missa heller inte baren där det serveras fräscha och spännande cocktails.


TAKO

Adress: Birger Jarlsgatan 29

Lite lyxigare asian fusion-restaurang som kombinerar sushi och grillat med spännande drinkar. Mystisk och lite dunkel miljö i stora och luftiga lokaler som tidigare inhyst många av Stockholms bästa nattklubbar. En av få restauranger i Stockholm som har köket har öppet sent in på natten.


Barbro

Adress: Hornstulls Strand 13

Hyllad bar och restaurang som ligger under Liljeholmsbron  och serverar japansk/asiatisk mat i sann hipsteranda. Här finns flera olika sharefood-rätter som till exempek otoro, biffsashimi och tempurafriterad spicy tuna. På menyn finns också en väl tilltagen avsmakningsmeny.


Kasai

Adress: Linnégatan 18

En dinner club i modern asian fusion-tappning som övergår till en nattklubb av internationellt snitt när middagen börjar närma sig sitt slut. Kasai erbjuder flera olika oförglömliga middagsupplevelser med olika shower och avskilda rum.  Missa inte den härliga japanska trädgården som finns på innergården sommartid.


Berns Asiatiska

Adress: Berzelii Park

En institution på Stockholms restaurangscen som alltid levererar. I över 70 år har Berns Asiatiska serverat utsökt asiatisk mat i olika former. Slå dig ned i de mjuka sammetsstolarna och insup atmosfären i de legendariska lokalerna under de stora kristallkronorna och dröm dig bort till fjärran östern.


Asian Post Office

Adress: Regeringsgatan 66

En av Stockholms bredaste asiatiska restauranger som inte bara serverar mat från det som traditionellt förknippas med asiatisk mat. Här hittar du inslag från hela Asien på menyn, även från exempelvis Mellanöstern. Gänget bakom APO driver även restaurang Supper och den sköna och avslappnade attityden och atmosfären känns igen därifrån.


Sushi Sho

Adress: Upplandsgatan 45

En sushismaksensation med plats för endast 16 gäster och en av få asiatiska restauranger i Sverige med en stjärna i Guide Michelin. På Sushi Sho serveras edomae sushi vilket innebär att den tillagas på samma sätt och tradition som i Tokyo. Serveringen består av en meny, Omakase+Tsumami, vilket innebär att kocken väljer och tillagar det som är bäst för tillfället och du presenteras för en servering i taget.


Ai Ramen Klara

Adress: Gamla Brogatan 27

Ramen betyder nudlar på japanska och Ai Ramen tillverkar sina egna. Här hittar du goda nudlar och andra smårätter (till exempel råbiff och laxtartar) till humana priser;  varmrätterna middagstid ligger runt 140 kronor. Det serveras också mindre smårätter. Lokalen är trång och mysig och inhyser en rejäl bar som bjuder in till skönt häng.


Tong

Adress: Hornsgatan 66

Söders gamla vattenhål Marie Laveau har transformerats till Tong, eller T8NG som det också stavas. Tong är en chinatown-inspirerad asiatisk restaurang med en mix av asiatisk och amerikansk mat och det finns gott om utrymme för bra barhäng långt in på natten (öppet till 03 tors-lör), både i huvudrestaurangen men också i backfickan Little Tong.


Soyokafé

Adress: Sofielundsvägen 7

Succé-sushikrogen Soyokaze har ynglat av sig och flyttat utanför tullarna i form av Soyokafé i Blåsut. Soyokafé serverar en enklare variant av Soyokazes meny, baserad på samma högkvalitativa råvaror som hos storasyskonet på Frejgatan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *