Annorlunda julbord i Stockholm 2018

När du vill fira jul – men ändå inte. Här listar vi ett antal goda tips på restauranger i Stockholm som dukar upp kanonfina julbord, men där julegrisen, julegröten eller någon av de andra väl beprövade klassikerna har fått stryka på foten till förmån för något annat. Något bättre kanske? Det ska vi låta vara osagt, men här är våra bästa tips på julbord som går emot normen i något hänseende.

Le Rouge

BRUNNSGRÄND 2-4, Stockholm

OCH DET VAR INTE SANT FÖR DÄR EMELLAN KOMMER BEER PONG, FISKDAMM OCH KARAOKE
Saknar du beer pong, barnförbjuden fiskdamm och karaoke i samband med julbordet? Då ska du bege dig till Le Rouge. Här glöms allt vad traditionellt julbord heter, både när det kommer till aktiviteter och mat. Här står oxfilén och drinkarna i centrum och överraskningar väntar runt varje hörn. När det traditionella julbordet normalt tar slut förvandlas istället Le Rouge till nattklubb och du och ditt sällskap kan festa ända in på småtimmarna.


 

La Bocca

Kommendörsgatan 23

INTE ÄNNU ETT JULBORD
På La Bocca räcker det inte att titta djupt i glasen efter julsnapsen. Där finner du på sin höjd grappa – och på julbordet har du betydligt större chans att stöta på mozzarella från en italiensk buffel som har matats med hasselnötter än en klotformad julost i rött paraffin. La Boccas julbord består kort och gott av det bästa från Italien, utan att särskilt stor vikt lagts vid hur ett traditionellt julbord oftast ser ut här på våra breddgrader. Så om du vill lämna vintern, mörkret och kylan bakom dig för en liten stund, men ändå känner för att fira – blunda och res med La Bocca till Toscanas vingårdar, Capris klippor eller Lazios pastavagga.


Grodan

Grev Turegatan 16, Stockholm

GLÖGG-FRITT PÅ GRODANS SKALJUL
På Grev Turegatan dukar Grodan upp till en lite annorlunda jul i sin vackra Vinbar. Med sitt svensk-franska kök fokuserar man på havets läckerheter och kallar det Skaljul. Vill du slippa glögg och pepparkakor är det definitivt hit du ska bege dig för att istället njuta av krispiga Loire-viner, hummer och havets läckerheter.

 


Växthuset

Entré B, Hammarby Slussväg 2, Stockholm

GRÖNASTE JULEN I STADA
Veganer och grönsaksälskare beger sig bäst till Växthuset för att komma i julstämning. Här vill man ta växtbaserad mat till nya höjder och serverar endast biodynamiska viner från Europa. Under december serverar man en set meny på Växthusets vis med nordiska smaker.


Haga Bottega

Eugeniavägen 6, Solna

BUON NATALE!
För en italiensk julkänsla serverar Haga Bottega ett annorlunda julbord med delikatesser från Medelhavet. Man hälsar välkomna med varm kryddad äppelmust, efter det bjuds det på chark, pizzette och härligheter från rotisseriet. Kvällen avrundas bäst med söta italienska klassiker som tiramisu och chokladtryffel och varför inte ett glas Vin Santo.

 


Stockholm Fisk

Vasagatan 1, Stockholm

SKALDJURSBONANZA-ÄN-TILL-PÅSKA
Renodlade fisk- och skaldjursrestaurangen Stockholm Fisk erbjuder julbord fyllt med det finaste som havet har att tillgå. Här hittar du läckerheter som hummer, ostron, räkor, musslor, löjrom, kungskrabba och massa härliga röror. Efter maten finns det dessertostar och en stor dessertbuffé. Dessutom ingår kaffe på denna älskade Stockholmsinstitution.


 

God annorlunda jul!

/BokaBord-redaktionen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *