Krognytt: Jim och Jacob tar över klassiska Eriks Bakficka
Krognytt: Jim och Jacob tar över klassiska Eriks Bakficka
Ska “förvalta med respekt och förnya med känsla”. Efter 32 år blev pandemin det som tvingade Östermalmsklassikern Eriks Bakficka stänga. Nu är det klart att ägarna till Jim & Jacob tar över restaurangen.
Kliv in i Astoria – Björn Frantzéns nya lyxbrasserie
Kliv in i Astoria – Björn Frantzéns nya lyxbrasserie
Efter en lång tid av renovering och rivning slås nu portarna upp till Brasserie Astoria på Nybrogatan. Se bilder inifrån Björn Frantzéns nya storsatsning i det välkända 1870-talshuset som en gång var navet i Stockholms nöjesliv.
Andreas Helm: Därför kommer fransk mat alltid vara poppis
Andreas Helm: Därför kommer fransk mat alltid vara poppis
Andreas Helm, Brasserie Godot. Traditionell, rustik och elegant mat är devisen för Brasserie Godot som serverar stockholmarna fransk mat för tjugonde året i rad. Köksmästare Andreas Helms målbild är att allt ska vara perfekt och han utvecklar ständigt sina rätter.
Krognytt: Bastard har blivit Ruths – öppnar nu i Malmö
Krognytt: Bastard har blivit Ruths – öppnar nu i Malmö
Sedan populära Malmökrogen Bastard stängde i december har lokalerna på Mäster Johansgatan 11 stått under förvandling. Den 1 mars öppnar nya Ruths – restaurang, bageri och deli, som håller öppet för frukost, lunch och middag alla dagar i veckan.
Krognytt: Här öppnar Hernö Gin cocktailbar i Stockholm
Krognytt: Här öppnar Hernö Gin cocktailbar i Stockholm
I korsningen Hornsgatan/Götgatan öppnar Sveriges mest sålda ginmärke sin nya cocktailbar lagom till sommaren.
Krognytt: Nu öppnar Ateljé Gastrologik i grannlokalen
Krognytt: Nu öppnar Ateljé Gastrologik i grannlokalen
I Speceriets lokaler öppnar nu Gastrologik nytt: Ateljé Gastrologik blir både en förlängning av restaurangen och en plats där stjärnkrögarna Jacob Holmström och Anton Bjuhr kan få skapa fritt.
Krognytt: Portal flyttar in på Grå Gåsen i Burgsvik
Krognytt: Portal flyttar in på Grå Gåsen i Burgsvik
Förra året var det Danyel Couet och hans Allegrine – i sommar tar Klas Lindbergs Portal över Grå Gåsen i Burgsvik på Gotland. “Jag är jätteglad för den här möjligheten och efter ett långt tufft år är det här verkligen något som vi alla ser mycket fram emot”, säger Klas Lindberg.
Helsingborg först ut i Clarions nya nikkei-satsning AMA
Annons
Helsingborg först ut i Clarions nya nikkei-satsning AMA
Den 14 februari öppnar nya restaurangkonceptet AMA – Nikkei restaurant & rooftop bar i Clarion Hotel Sea U i Helsingborg. AMA kommer att bestå av två delar; en restaurang utmed strandpromenaden på markplan och en takbar på hotellets översta våning med utsikt över havet.
Krognytt: Café Nizza öppnar bakficka i lokalen bredvid 
Krognytt: Café Nizza öppnar bakficka i lokalen bredvid 
I mars 2021 öppnar Café Nizza en bakficka på Borgmästargatan 7: Cave Nizza. En vinbar med lättillgänglig meny och ett bageri för bröd, pasta och bakverk att äta på plats eller ta med.
Låt oss guida dig till ditt nästa restaurangbesök!
Anmäl dig till BokaBords nyhetsbrev och få restaurangtips, krognytt och guider direkt i din inbox.
Skicka in