
Filter
Den 19 oktober avgörs finalen av prestigefyllda Årets Kock, SM i professionell matlagning. Här är finalisterna som tagit sig vidare efter två intensiva kvaldagar.

Av 50 tävlingsbidrag som deltog i receptkvalet i maj gick 18 kockar vidare till kvaltävlingen där de fick laga sina bidrag. Tolv kockar gick vidare till dag två i kvaltävlingen. Bland de tävlande fanns är flera etablerade namn, men det är också flera kockar som aldrig varit med och tävlat tidigare.
De åtta finalisterna i Årets Kock 2023 är Desirée Jaks från Stockholm (Spesso), Henric Herbertsson från Göteborg (SK Mat & Människor), Oskar Persson från Huddinge (OM gastronomi), Christian Siberg från Stockholm (Limitless Food Creations AB/Swedish Taste), Marcus Bremdal från Trångsund (Chefly), Markus Pettersson från Västra Frölunda (Signum) Louise Johansson från Göteborg (Taste by Louise) och Luqaz Ottosson från Visby (Restaurang ROT).
I år är det jubileumsår för Årets Kock som firar 40 år. Finalen i Årets Kock 2023 går av stapeln den 19 oktober i Stockholm.
Årets Kock – SM i professionell matlagning består av tre tävlingsfaser. Först ut är receptkvalet där juryn röstar anonymt på de anmälda tävlingsbidragen, följt av kvalificeringstävling och final under hösten. Jurygruppen består av Sveriges främsta och mest etablerade kockar och personer med hög gastronomisk kompetens och erfarenhet, tillsammans kommer de att bedöma tävlingens olika delmoment.

På TAK flörtar det japanska köket med det nordiska och du får njuta av maten ihop med Stockholms skönaste utsikt. Den gastronomiska ledaren Frida Ronge välkomnar dig till en modern och annorlunda upplevelse som inte liknar något annat.

Vi har pratat med Kockarnas kamp-aktuella Albin Edberg.

Veckans kroggäst Rebecca Brage-Gumpert ger sina bästa Stockholmstips.

Erik ger oss krogtips och berättar vad som är ett måste på julbordet.